2019. október 12., 12:13

Besztercebányai kerületben szalmonellózist és rühességet diagnosztizáltak

A Besztercebányai Közegészségügyi Hivatal hat szalmonellás megbetegedést regisztrált ezen a héten. A betegség nyers sajt, juhtúró fogyasztása után fordult elő. A termékeket a tejtermékek forgalmazásával foglalkozó legális működő üzletben vásárolták.

A betegség tünetei hasi fájdalmak, görcsök, hőemelkedés és hasmenés. Két beteg korházi ellátásra szorult. Mária Tolnayová, a Közegészségügyi Hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint a sajtokat különböző időpontokban vásárolták. Az első megbetegedést szeptember 27-án, az utolsót október 1-én észlelték.

„A betegek székletéből négy esetben tudák a Salmonella enteritidis kitenyészteni, két esetben az orvosok szerint felmerül a járvány gyanúja” – mondta a szóvivő.

Ezen a héten a régióban megjelent a scabies, azaz a rüh.  Három betegségről számolt be a Korponai járásban található egészségügyi intézmény. "15 ember volt kitéve a fertőzésveszélynek. A fertőzés forrása a betegség tüneteit mutató egyik beteg volt. A fertőzés gócpontjában a Közegészségügyi Hivatal járványellenes intézkedéseket vezetett be" - mondta Tolnayová.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.