Az augusztusi kánikula rányomta bélyegét a baleseti statisztikákra is

ma7 | TASR 2018. szeptember 23., 09:19

A közlekedésrendészet szerint az augusztusi melegek számlájára írható, hogy jóval több baleset történt az utakon, mint egy évvel korábban. A hőség miatt ugyanis a gépkocsivezetőknél hirtelen rosszullétek és figyelemlankadás lépett fel. Sajnos, ez nem egyszer emberéleteket is követelt az utakon.

Fotó: TASR

Augusztusban összesen 1270 közúti baleset történt Szlovákiában, míg 2017-ben 1246, és jóval több elhalálozás és személyi sérülés történt az idén. Könnyebb sérülést például 79-el többen szenvedtek, mint egy évvel korábban. Különösen fájó statisztikai adat, hogy a 2017-es elhalálozási statisztikákhoz képest óriási emelkedés volt tapasztalható az idén. Míg egy éve augusztusban 18 ember halt meg az országutakon, addig az idén 30.

Júliusban ugyanakkor, a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, 28-al kevesebb közlekedési baleset történt, és a halállal végződőek száma is csökkent. Tavaly a második nyári hónapban 19 ember vesztette életét baleset következtében, 2018-ban pedig 12.

Ami az alkoholfogyasztást illeti, ott sem kedvezőek az adatok. A tavalyi és idei év július-augusztus hónapjainak összehasonlításából kiderül, hogy 16-al több ittas gépkocsivezetőt füleltek le a rendőrök, mint egy évvel korábban.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS