2018. július 31., 09:50

A Magyarok Kenyere – 2018

A Magyarok Kenyere egy olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak – határokon innen és túl. A program során nemzeti összefogással a Kárpát-medence magyarok által lakott területeiről búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól. A felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

magyarok-kenyere-1.jpg
Galéria
+3 kép a galériában

A felvidéki búzaösszeöntésre augusztus 9-én kerül sor Gútán, a tájház udvarában.

Jelképesen itt egyesítik a Felvidék magyarok által lakott területeiről érkező, nemzeti összefogással összegyűjtött, a segítőkész gazdák által felajánlott búzaadományokat.

Ebből egy jelképes részt a Kárpát–medencei összeöntés ünnepére Magyarországra juttatnak el, és egy kisebb mennyisége idén Kárpátaljára kerül az ottani összeöntésre. A Felvidéken összegyűjtött búzát a Gútai Malomban őrlik lisztté, innen kerül majd szétosztásra a rászorulók között. 2017-ben e program keretében mintegy 3 tonnányi liszt került adományként a Kárpátaljára.

A Gazda Polgári Társulás mellett a Magyar Közösség Pártja is fontosnak tartja a program eszmeiségét és felajánlását. Csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese ennek a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, ajánlja fel búzatermésének egy részét, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!

Böjte Csaba üzenete: „Adja az jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpát-medence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér! Imádságos szeretettel: Csaba t. és 2134 bajban lévő gyermek”

A Felvidéken a búzagyűjtés koordinálását a Gazda Polgári Társulás végzi, az adományozók augusztus 24-ig jelentkezhetnek a következő központi elérhetőségeken: 

 

Gyűjtőközpontok:
Csallóköz-Gúta: Pikáli Róbert, tel.: 00421 944 945165
Nógrád-Gömör–Fülekpüspöki: Katona Gyula, tel :0907814570
Bodrogköz –Ladmóc: Szabó Tamás, tel.:  0905 192 258

magyarok-kenyere-1.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.