2018. június 26., 12:21

A kormánybiztos javasolja a kétnyelvűséget az autóbuszokon

Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos és Iván László, az Arriva Slovakia közlekedési vezetője megegyezett, miként álljanak hozzá az állomások neveinek és az autóbuszok digitális tábláinak kétnyelvűsítéséhez.

arriva.jpg

A kisebbségi kormánybiztos hivatalának sajtónyilatkozatából kiderült, az Arriva az egyik legnagyobb vállalat, amely a magyarok lakta régiók autóbusz-közlekedésében érdekelt, elsősorban a Nyitrai és a Kassai kerületben.

Bukovszky László kiemelte a vállalat pozitív hozzáállását a kétnyelvűség kibővítéséhez. Iván László úgy nyilatkozott, hogy amennyiben az önkormányzatok igényelni fogják a kétnyelvű megnevezést, a vállalat kész ezt az állomásokon és az autóbuszaikon teljesíteni.

A kormánybiztos rövid időn belül megszólítja azokat az önkormányzatokat, ahol a vállalat tevékenykedik, hogy a törvény alapján jelentkezzenek, amennyiben igénylik a kétnyelvű feliratokat. A kormányhivatalba beérkező információk alapján az Arriva pedig - a legrövidebb időn belül -, a vállalat pénzügyi lehetőségeit figyelembe véve, kétnyelvűsíti a feliratokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.