2019. január 26., 19:44

A Basternák-gyilkosság ügyében meggyanúsított személyeket vizsgálati fogságba helyezték

A besztercebányai Speciális Büntetőbíróság (ŠPS) bírója szombaton Roman O.-t és Vladimír M.-t vizsgálati fogságba helyezte. A bíróság öt óra tárgyalás után hozta meg döntését.

letartóztatás
Médialapozó
Fotó: TASR

A meggyanúsítást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyugat-szlovákiai rendőrségi akciója előzte meg. Az akció során összesen hét személyt állítottak elő, akiknél erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének a gyanúja áll fenn. Alena Zsuzsová, Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának egyik gyanúsítottja jelenleg is letartóztatásban van.

A Basternák-gyilkosság elkövetőjét, Štefan Kaluzt már korábban elítélték.

Fotó:  TASR

Basternák Lászlót, Ógyalla korábbi MKP-s polgármesterét 2010. július 9-én, az esti órákban gyilkolták meg a házuk előtt. Štefan Kaluž egy Hubertus típusú vadászpuskából leadott lövéssel ölte meg Basternákot, majd futásnak eredt. Ekkor futott ki utána Basternák fia, aki egy legálisan tartott fegyverrel az elkövetőre lőtt, és el is találta a könyökén. Kalužt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegette, nemcsak előre megfontolt gyilkossággal, hanem engedély nélküli fegyvertartással is vádolták.

letartóztatás
+2 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.