2019. október 25., 13:18

A bíró, aki beismerte, hogy Kočnerral váltott üzeneteket, felfüggesztését kérte

David Lindtner, a Pozsonyi III. Járásbíróság volt elnöke október 24-ével maga kérvényezte felfüggesztését hivatásának gyakorlása alól.

david lindtner
Fotó: TASR

Zuzana Drobová, az igazságügyi tárca szóvivőjének tájékoztatása szerint

Lindter közölte Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszterrel, hogy a jelenlegi társadalmi hangulat és a bírói testület megítélése miatt megszakítja bírói tevékenységének végzését.

Gál Gábor nagyra értékeli a bíró döntését, azt az igyekezetet látja mögötte, hogy visszaálljon a bíróságok iránti bizalom.

„Eddig Lindtner az egyetlen bíró, aki a nyilvánosságra került információk után maga döntött úgy, hogy szünetelteti bírói tevékenységét” - közölte a minisztérium szóvivője.

Lindtner már hétfőn (október 21.) nyilatkozatot tett közzé, melyben sajnálatát fejezte ki, hogy elveszítette kollégái bizalmát, közölte, hogy vállalja a felelősséget és távozik posztjáról.

Nagyon jó bíróról van szó, de elfogadhatatlan dolgok történtek, kudarcot vallott a bírói posztján”

- jelentette ki Lindtnerről Gál Gábor.

A volt bíró beismerte, hogy korábban üzeneteket váltott Marian K.-val, aki több ügyben szerepel gyanúsítottként vagy vádlottként.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.