magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. július 6., 20:25

Volkswagen Tiguan: Átfogó frissítés

A VW mérnökei és fejlesztői betartották ígéretüket: a felújított, immár 2021-es modellévvel jelölt Tiguan olyan változásokat hozott, amilyenekre egy átlagos frissítés során nagyon ritkán kerül sor.

Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Volkswagen

Új hűtőmaszkjának, a rajta található térhatású márkaemblémának és az átrajzolt lökhárítónak köszönhetően az autó egyrész sportosabb küllemű lett, másrészt hasonlít a nagyobb testvér Touaregre. Hátul, a kor trendjének megfelelően már középre került a típusnév, és újra visszatért az összkerekesek külön megjelölése. Az utastér nagyrészt digitalizált, ez alatt természetesen a kijelzők és a kezelőszervek értendők elsősorban.

Jó példa erre az új Škodákban nemrég debütált 3. generációs infotainment rendszer, amely egyrészt beszédhanggal is vezérelhető, másrészt egyszerre több telefon is csatlakoztat hozzá, beleértve a vezeték nélküli kapcsolatot is. Alapfelszerelés lesz a sokféleképpen konfigurálható virtuális műszeregység, 8 vagy 10,25 colos átmérővel, a számtalan opciós holmi közül pedig megemlíthető például a 10 hangszórós, 480 W-os Harman Kardon hifi. Fontos tudnivaló még, hogy az új Tiguan két tengelytávval, illetve 5/7 személyes kivitelben készül majd. A rövid tengelytávú típusok csomagtartója 615–1655 liter, az Allspace változatoké ötszemélyesként 760–1920, hétszemélyesként 700–1755 liter.

Ami a hajtásláncot illeti, lesz egy 320 lóerős Tiguan R sportverzió, valamint egy 245 lóerős, konnektorról is tölthető eHybrid kivitel. Utóbbinál a végsebességet 130 km/h-ra korlátozták, elektromos üzemmódban pedig – előzetes adatok alapján – 50 km-t tud majd megtenni. A dízeleknél fontos újítás, hogy most már két katalizátoruk lesz, mindkettő külön AdBlue-befecskendező fúvókával. A márkánál ez a rendszer Twindosing nevet kapta. Az új Tiguan néhány héten belül megjelenik a hazai márkakereskedésekben, várhatóan 24 ezer euró alatti induló áron.

Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.