Új Ford Focus: Terepesített verziója is lesz

2018. május 2., 15:18

A Ford április 10-én leplezte le a Focus új generációját, amelyet hatalmas műszaki előrelépésként deklarál. Az autó teljesen új padlólemezre épül, külsejét is átszabták, hajtásláncait szintén továbbfejlesztették. Háromféle karosszériával és 4 szereltségben kerül majd az üzletekbe.

Ford
Ford Focus
Ford
Ford
Ford
Ford Focus
Ford
Ford

Kívülről az új hűtőrács és a hátratolt A-oszlop a legfőbb változás; utóbbinak köszönhetően látványosan megnyúlt a motorháztető és hátrább került a kabin. Az 53 mm-rel meghosszabbodott tengelytáv és a kisebb túlnyúlások szintén dinamikusabbá teszik az összképet.

Fotó:  Ford

A kivitelben most már itt is a Vignale szint lesz a csúcs; alatta az ST/-Line, az Active és a Titanium kap helyet. Ami a karosszériaverziókat illeti, a hatchback és a kombi mellett abszolút újdonság a terepesített Focus Active, amely emelt hasmagassággal, fekete színű védőelemekkel, ezüstre fényezett alsó lemezekkel/küszöbbetétekkel, valamint egyedi orr- és farkialakítással különbözik a többi családtagtól.

Az új Focus korszerű technológiáinak tárházából külön kiemelendő az intelligens Ford Co-Pilot360. Ez gyakorlatilag az összes korszerű vezetéstámogató rendszert tartalmazza, beleértve a párhuzamos vagy a merőleges parkolást, de ugyanúgy a gyalogosok és kerékpárosok észlelését.

Fotó:  Ford

Ezen kívül első ízben jelentek meg e modellnél a választható üzemmódok: a Normal, Sport és Eco beállításokkal a vezető átállíthatja a gázpedál, az új nyolcfokozatú automata sebességváltó, az elektronikus szervokormány és a felfüggesztés karakterisztikáját.

Fotó:  Ford

Ami pedig a motorskálát illeti, a többszörös díjnyertes egyliteres EcoBoost 3 teljesítményszinten (85/122/125 LE) áll majd rendelkezésre, 1,5 literes verziója pedig 150 vagy 182 lóerőt kínál. A dízelek: 1.5 EcoBlue (95/120 LE), 2.0 EcoBlue (150 LE). Az autó valamennyi motorral takarékosabb lesz, mivel tömegét átlagosan 80 kilogrammal sikerült csökkenteni.