Százhetven euróba kerül a világ legdrágább sültkrumplija egy New York-i étteremben

2021. július 27., 13:03
ma7 | MTI

Kétszáz dollárért, vagyis 170 euróért kínálja a világ hivatalosan is legdrágább sültkrumpliját a manhattani Upper East Side egyik étterme.

sültkrumpli
Fotó: TASR/AP

A Serendipity 3 nevű étterem menüjében szereplő fogás kifejezetten sültkrumplikészítéshez termesztett burgonyából készül.

A krumplit előfőzik ecetben és pezsgőben, majd tiszta libazsírban kétszer is kisütik, hogy a külseje ropogós, a belseje krémes legyen.

A kisült krumplit meghintik ehető arannyal és szarvasgombás sóval, valamint szarvasgombás olajjal ízesítik. Kristálytányéron szolgálják fel, amelyet egy orchideával és leheletvékony szarvasgombaszeletekkel díszítenek. A sültkrumplihoz kínált mártogatós egy sajtból készülő Mornay-mártás, amelyet ugyancsak szarvasgombával bolondítanak meg.

A fogás igazi sztárja a szarvasgomba

- jegyezte meg Frederick Schoen-Kiewert séf.

A Guinness-rekordok szerkesztősége július 13-án ismerte el hivatalosan a világ legdrágább sültkrumplijának az étterem legújabb kreációját.

A Serendipity egy igazán vidám hely. Az emberek ünnepelni jönnek ide, és hogy néha kiszabaduljanak a valóságból

- mondta Joe Calderone kreatív igazgató és séf.

Az étterem több világrekorddal is büszkélkedhet már:

itt szolgálják fel a világ legdrágább burgerét 295 dollárért, valamint legdrágább fagylaltkelyhét nem kevesebb mint 1000 dollárért.

Sok más étteremhez hasonlóan a Serendipity is bezárt a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején, és a séfek úgy gondolták, hogy a speciális sültkrumpli meghirdetésével teszik izgalmasabbá az újranyitást. Az ötlet bevált: jelenleg 8-10 hetes várólista van a sültkrumplira.

Kövesse facebook oldalunkat is!