2022. május 3., 18:36

Sok ember hal meg olyan betegségben, ami ellen van védőoltás

Szlovákiában még mindig sok áldozatot szednek azok a betegségek, amelyek ellen vannak hatékony védőoltások, figyelmeztet az NCZI. Sokan pedig kórházba kerülnek ezek miatt a betegségek miatt.

Szamárköhögéssel 114 beteg került kórházba, közülük 2-en belehaltak a betegségbe.

A kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő-gyulladással 240 embert kezeltek kórházban, 109 embert bárányhimlővel, 520-at pedig övsömörrel vettek fel a kórházba. A-típusú hepatitisszel 8, B-típusúval pedig 26 ember került kórházba, a legújabb statisztikák szerint.

Ezek ellen a betegségek ellen léteznek hatékony védőoltások, figyelmeztetett Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője. Hozzátette: ennél jóval többen fertőződnek meg a felsorolt betegségekben, a kórházba kerültek csak a legsúlyosabb esetek.

Vannak olyan betegségek is, amelyek az oltásoknak köszönhetően ritkaságszámba mennek és egyre csökkennek az ismeretek róluk. Ezért is kell beszélni róluk.

Amint ugyanis csökken az oltottság szintje, nemcsak beszélni fognak ezekről a betegségekről és következményeikről, de reálissá válik a lokális vagy világjárvány veszélye.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.