2019. május 14., 14:26

Rövidesen érkezik az új Ford Raptor

Minden valószínűség szerint már idei év második felében megjelenik az európai piacokon az új Ford Raptor. Az optimistább előrejelzések nyárra jósolják. Az autó a Ranger legkeményebb változata, és tulajdonságainak köszönhetően lényegében egy sport pick-upnak is tekinthető.

Ford Raptor
Médialapozó
Fotó: Ford

A Raptor kétliteres, dupla turbós dízelmotorja 213 lóerős, és tízfokozatú (!) automata váltó csatlakozik hozzá. A tereptulajdonságok jócskán felülmúlják a Rangerét, a 283 mm-es hasmagasság például 51 mm-rel. A többi adat is lenyűgöző: elülső/hátsó terepszög/rámpaszög 32,5/24/24 fok, gázlóképesség 850 mm. A futóművet is megerősítették, a lengéscsillapítókat szintén, a 285/70 R17-es, univerzális terepabroncsok pedig az átlagosnál sokkal ellenállóbb oldalfallal készülnek. Az alváz is hatékonyabb védelmet kapott, az új acéllemez 2,3 mm vastag. A hátsó, spirálrugós felfüggesztést ún. Watt-rudazat egészíti ki, ami rendkívül tág határok között engedi mozogni a tengelyt.

Fotó:  Ford

A vezetéstámogató és biztonsági technológiák közül nem hiányzik az oldaldőlés-mérsékléssel kiegészített ESP, az utánfutót stabilizáló rendszer, a dombsegéd, a lejtmenetvezérlés, de pl. az adaptív terhelésszabályozás sem. Maga a vezető pedig nem kevesebb, mint 6 üzemmód (normál, sport, fű/murva/hó, sár/homok, szikla, baja) választhat, ahol a „baja” már a tereprali-kategóriát jelenti…

Ford Raptor
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.