cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. július 27., 15:33

Rock és rap az idei Révfeszten VIDEÓVAL

Problémamentesen zajlott le a 2020-as Révfeszt nagyfesztivál Királyrévben. Nagy Feró és a Beatrice zenekar a koronavírus miatt az idei év első koncertjét tartották meg a mátyusföldi falu stadionjában. A Révfeszten minden évben játszik egy felvidéki együttes is, idén a Jóvilágvan szórakoztatta a fesztiválozó közönséget.

Galéria
+5 kép a galériában
a közönség
Fotó: Sárkány Imi

Idén, a koronavírus árnyékában a Révfeszt volt az egyetlen nagyfesztivál, amelynek szervezői a Magna Festum és a Forzare polgári társulás úgy gondolták a kellő óvintézkedésekkel megszervezhető és kordában tartható a fesztiválozók létszáma. A statisztikai számítások után kiderült, a Révfeszt helyszínére, a királyrévi stadionba ezer embert lehet beengedni. A szervezők ajánlották a szájmaszk használatát és a belépésnél kézfertőtlenítővel látták el az embereket.

Agócs Gergely, Királyrév polgármestere, a Forzare társulás elnöke főszervezőként elmondta,

nagyon sok stressz volt a fesztivál megszervezése körül, amelyet a bizonytalanság okozott, de ahogy körülnéz a királyrévi stadionban és látja a szórakozó embereket, ez elégedettséggel tölti el. A Révfesztre idén kisebb költségvetéssel kellett felkészülniük, ugyanis a koronavírussal szembeni harc miatt Nagyszombat megye sem tudta támogatni ezt a rendezvényt sem.
foto_imi.jpg
szervezők
Fotó:  Sárkány Imi

A 2020-as Révfeszt első fellépője a Jóvilágvan zenekar volt. A felvidéki együttes e legismertebb számaikon kívül a gombaszögi fesztivál betétdalait is eljátszotta, ezzel utalva arra, hogy bár idén nem kerültek megrendezésre a Felvidék legnagyobb fesztiváljai, azért egy regionális bulin is össze lehet hozni a közönséget. A zenekar énekesnője, Bokor Réka elárulta portálunknak, a Jóvilágvan egy új lemezen dolgozik és egy a zenekar által szervezett, alternatív zenével tarkított fesztivál megszervezésére készülnek.

Bokor Réka
Bokor Réka és a Jóvilágvan
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Úgy tapasztalom, hogy a koncertek kimaradása érzékelteti is a fontosságukat, az emberek megérezték a hiányt, hogy miről maradtak le és a zenekarok számára pedig egy plusz megerősítés volt, hogy mennyire hiányoznak

– beszél a kultúrát érő mostoha időkről az énekesnő, hozzátéve, nagyon szívesen léptek fel a mátyusföldi Királyrévben, amelynek festői környezetet ad a Feket-víz, és a helyiek szimbiózisban élhetnek a természettel.

A Jóvilágvan zenekart a népszerű magyarországi rap-énekes Curtis követte a színpadon, aki a közönség kedvenc slágereivel készült. Mint elmondta, nem ismeretlen számára a Csallóköz és a Mátyusföld vidéke, gyakran jár fellépni és barátokat látogatni Dunaszerdahelyre és a Királyrévhez közeli Ekecsre is. A karantén ideje alatt megpihent, és örült annak, hogy nem maradt le egyéves kisfia első lépéseiről a showbiznisz miatt, volt ideje a családdal foglalkozni.

curtis2.jpg
Curtis
Fotó:  Sárkány Imi

A Révfeszt sztárvendége idén Nagy Feró és a Beatrice zenekar volt, akik közel kétórás nagykoncertet adtak a mátyusföldi fesztivál színpadán. Feró közvetlenül barátkozott a fesztiválozókkal a koncert előtt, kedvesen osztogatta az autogramokat és fotózkodott rajongóival. Portálunknak is jókedvűen nyilatkozott, dícsérvén a felvidéki hölgyek szépségét, a jó ételeket, italokat. Nevetve mondta, hogy

bár a nyolc óra munka, nyolc óra pihenés rég nem érvényes már a mai rohanó világban, örülnek annak, hogy több mint féléves kihagyás után újra a színpadon állhatnak. Azt üzente közönségének, magyaroknak, szlovákoknak, határokon innen és túl, hogy tartsanak össze, mert még inkább olyan világ jön, ahol nagyon fontos lesz az egymásért való kiállás.
nagy_fero2.jpg
Nagy Feró
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A Beatrice nagykoncertje után kiürült a nagyszínpad előtti tér, a buli helyszíne a kisebb pályára helyeződött át, ahol DJ Ricardo fokozta a hangulatot az afterparty keretén belül. A szokásokhoz híven idén is volt sorsolás, a fellépők áltak aláírt Révfeszt pólót és Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke által hozott ajándékcsomagot sorsolták ki a színpadon.

 

Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.