2021. október 4., 09:10

Piacon az új Škoda Fabia

Néhány napja már a hazai piacon is kapható a Škoda Fabia legújabb, 4. generációja.  Az új modell tekintélyes méretnövekedést mutathat fel: 11,1 cm-rel hosszabb az elődjénél, csomagtere pedig 50 literrel tágasabb.

Skoda Fabia
Médialapozó
Fotó: Škoda

Biztonsági arzenálját nagyban növeli, hogy akár 9 légzsákkal is megrendelhető. Figyelemre méltó a légellenállási tényezője is, amely a legalacsonyabb a kiskompakt autók kategóriájában.

Skoda Fabia
Fotó:  Škoda

Motorkínálatát 4 benzines aggregát alkotja, 65, 80, 95 és 110 LE teljesítménnyel. A legerősebb 1.0 TSI turbómotorhoz hétfokozatú automata váltó is rendelhető. A szereltségben már az alap Active szinten megtalálhatók a legfontosabb vezetéstámogató rendszerek, beleértve a sávelhagyás- és fáradtságfigyelőt, valamint a távolságtartó automatikát is.

Skoda Fabia
Fotó:  Škoda

Magasabb szereltségi szinteken egyebek között parkolóasszisztenst és táblafelismerő rendszert kínál az autó. Az előrendelések érdekessége, hogy magasan a leggazdagabb Style szereltséget és a legerősebb motort preferálják. Mindez azonban rövidesen megváltozhat, mert a jövőben érkezik majd egy 1,5 literes TSI motor is, 150 lóerő teljesítménnyel, a szereltséget pedig a más modellekből már ismert Monte Carlo változat gazdagítja majd. Az új Fabia induló ára a hazai piacon 11 760 euró.

Skoda Fabia
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.