Opel Combo Life: A kategória új csúcsmodellje

Vas Gyula 2018. június 18., 15:25

„Hatalmas a férőhelye, flexibilis és praktikus, készül egy vagy két tolóajtós, rövid és hosszú kivitelben, öt vagy hét üléssel. Könnyű elvinni vele akár egy hétfős sportcsapatot is a teljes felszerelésével együtt…” Címszavakban ilyen az új Opel Combo Life, amelynek szlovákiai bemutatóján a napokban vettünk részt.

Az újdonság azonban korántsem csak a tágasságával hívja fel magára a figyelmet: biztonság és komfort terén is magasabbra teszi a kategória mércéjét.  Felvonultatja a kompakt SUV-szegmensből ismert vezetőtámogató asszisztenseket (fáradtságfelismerő, manőverezés-segítő, vagy a vetített kijelző, amely a vezető közvetlen látóterében mutatja meg a legfontosabb információkat). A 180 fokos panoráma-tolatókamera olyan képet ad, amelyen az is látszik, ha jobbról vagy balról jármű közeledik.

Az autó standard verziója 4,40 méter hosszú, de készül 35 centiméterrel hosszabb változat is, kívánságra két tolóajtóval. Mindkettő 1,80 méter magas, öt- vagy hétüléses kivitelben. Az elsődlegesen utasszállításra tervezett standard változat csomagterének alapmérete 597 liter, a hosszú tengelytávú verzióé 850 liter. A hátsó ülések lehajtásakor 2126 literre nő a standard kivitel raktérfogata, míg a hosszú változatnál ugyanez az érték 2693 liter. Amennyiben hosszú tárgyakat kell szállítani, az elülső utasülés ugyanúgy lehajtható, mint a hátsók, így az autóban simán elfér egy szörfdeszka is. 

Az új Opel Combo Life benzin- és dízelmotorral egyaránt választható lesz. Az 1,5 literes dízelek 75, 100 és 130 lóerősek, 5/6 fokozatú kézi, illetve nyolcgangos automata váltóval. Az induló 1.2 T benzines – hatfokozatú kézi váltóval – 110 lóerős; e motor automatával kombinált 130 lovas változata jövőre érkezik. A többi típus idén szeptemberben kerül piacra. 

Képgalériánk:

0 HOZZÁSZÓLÁS