2021. szeptember 5., 16:19

Nissan Z: A megizmosított 7. generáció

A tavalyi prototípus bemutatása után mára elkészült a Nissan Z sportkocsi szériakész változata is. Az ikonikus modell ezzel már a 7. generációját kínálja a komolyabb teljesítményű, de még nem a szupersport kategóriába tartozó autók kedvelőinek.

Nissan
Fotó: Nissan

A pengemetszésű kupé erőforrása egy háromliteres, V6-os motor, két turbófeltöltővel megizmosítva. Maximális teljesítménye 406 LE, ami 68-cal múlja felül az elődét. Az 5600-as fordulatszámon jelentkező 475 Nm-es csúcsnyomaték is 30%-kal több, mint amennyit a korábbi modell kínált.

Nissan
Fotó:  Nissan

A végsebességről és a fogyasztásról egyelőre nem közölt adatokat a gyártó, azt viszont elárulta, hogy a százas gyorsulás 5 másodpercnél rövidebb ideig tart. A váltó alapon hatfokozatú kézi, de opcióként rajtautomatikával felszerelt kilencsebességes automata is rendelhető. A Sport, Proto Spec és Performance szereltségek közül az utóbbi a legagresszívebb, a maga látványosabb hátsó szárnyával (lásd a kék változatot), és 19 colos kerekekeivel.

Nissan
Fotó:  Nissan

Az utasteret egy 12,3 hüvelykes műszerközpont és egy 8 (Performance kivitelben 9) colos középső kijelző uralja. Ugyancsak a csúcsmodell sajátsága egy olyan belső akusztikus rendszer, amely megszűri külső hangokat, és felerősíti a motorét. A beltér színvariációival is szépen eljátszadozhatunk:

Nissan
Fotó:  Nissan

kombinálhatjuk a feketét, a vöröset és a kéket, de Proto Spec szereltségben a sárgát is. Az autó forgalmazása 2022 tavaszán kezdődik majd, de egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.