2021. október 11., 10:26

Nissan Townstar – elektromos változatban is

A japán márka e-NV200 nevű modellje az első tisztán elektromos kisáruszállító volt. Most pedig megérkezett az utód, amely vadonatúj Townstar nevet kapta, és amely hagyományos meghajtással is kapható lesz. Mi viszont, az eNV hagyományaira építve a villamos verziót mutatjuk be közelebbről.

Nissan
Fotó: Nissan

Az autó 44 kWh nettó kapacitású akkucsomaggal van felszerelve, amely a WLTP szabvány szerint 285 km hatótávolságot biztosít. A jármű fő küldetését tekintve ez akár 2-3 napos városi árukihordásra is elegendő lehet. A villanymotor maximális teljesítménye 90 kW (122 LE), csúcsnyomatéka 245 Nm. (Benzines változat: 1,3 l, 130 LE, 240 Nm). A töltési idő a standard 11 kW-os rendszerrel 4 óra, az opciós 22 kW-ossal 2 óra. A szintén feláras DC töltőkábel akár 75 kW-os állványról is használható; a teljesen lemerült aksi ekkor 42 perc alatt eléri a 8/0%-os szintet.

Nissan
Fotó:  Nissan

A Townstar személyszállító kivitelben és furgonként egyaránt kapható lesz.

Az előbbi 5 utason kívül 775 liternyi rakományt szállíthat, míg a furgonváltozat raktere 3,9 köbméter, teherbírása pedig 800 kg. Végezetül pedig annyit, hogy az autó a kategória  elsőként kapott 360 fokos kamerarendszer fokos kamerarendszert, amely teljesen biztonságossá teszi a parkolási manővereket.

Nissan
Fotó:  Nissan
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.