2021. március 13., 09:47

Ne hordjuk 8 óránál tovább az FFP2-es maszkot!

A reszpirátorok is egyszer használatos holminak számítanak, és ha a gyártó nem tünteti fel másként a használati útmutatón, akkor legfeljebb 8 óráig hordhatjuk. Vagyis, ha munkába járunk és ebben vagyunk, minden munkanapon egy újat kell felvennünk. Az ismételten használható maszkokon FFP2 R jelölés található, figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal.

Érdemes mindig követni azt, ami a használati útmutatáson le van írva.

A hivatal akkor sem ajánlja a félálarcok újbóli használatát, ha olyan helyen jártunk, ahol nagy volt a tömeg, vagy a helyiségek szellőztetése nem volt biztosítva.

A használt FFP2-es maszkokat a kommunális szemétbe tegyük, ne a szeparált hulladék közé.

Ne használjuk a reszpirátort akkor sem, ha átnedvesedett, valamelyik része sérült vagy bekoszolódott. Ne hordjunk olyat sem, amit előttünk már valaki más viselt!

Ha a maszkot csak rövid időre, néhány percre helyeztük fel és biztosak vagyunk abban, hogy nem nyúltunk hozzá a belső felületéhez, akkor újból is használhatjuk.

Az FFP2-es félálarcok viselése március 8-tól kötelező a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön. Március 15-tól (hétfőtől) pedig minden beltérben, zárt helyiségben, kivéve a saját otthonunkat, kötelezővé válik.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.