2021. szeptember 19., 18:01

Mercedes-Maybach EQS: Készül az újabb ultraluxus SUV

A Rolls-Royce Cullinan megjelenése óta a szabadidő-autók számára megszűnt minden felső határ. Ennek újabb bizonyítéka, hogy Mercedes-Maybach is gyorsan összehozott egy ilyesmit. Igaz, még csak tanulmánymodell formájában, de kétség nem férhet ahhoz, hogy az autó eljut a szériagyártásig. Ez csupán idő kérdése.

Mercedesz
Fotó: Mercedes

Az egyelőre csak EQS nevet viselő újdonság tisztán elektromobil; hatótávolságát 600 km körülinek adja meg a gyártó. Kívülről tipikus Maybach, lásd az egzotikus kombinációjú (obszidiánfekete/cirkóniumvörös) kettős fényezést, valamint a stilizált formában is a márkára jellemző maszkot.

Mercedesz
Fotó:  Mercedes

Az utastér első szektorát egy hiperméretű képernyő-kombináció uralja, amely az egyik A-oszloptól a másikig húzódik. A hátsó traktus pedig a munkától a fényűző kényelemig rendezhető be az ott utazók kívánsága szerint.

Mercedesz
Fotó:  Mercedes

A szakemberek véleménye szerint az autó, bizarr külseje ellenére sem áll messze a végleges formától, bár nyilván nem 24 hüvelykes kerekeket kap majd, és a kormánya is úgymond normális lesz.

Mercedesz
Fotó:  Mercedes

A sorozatgyártás megkezdésének időpontjáról azonban egyelőre nem közöltek információt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.