2021. augusztus 29., 13:18

Mercedes-Benz C All-Terrain: Enyhébb terepre

Az E után a C-osztályban is piacra dobja a Mercedes a terepesített kombi verziót. Az újdonság az Audi A4 allroad quattro és a Volvo V60 közvetlen riválisa lesz.

mercedes
Fotó: Mercedes

Kívülről a specifikus lökhárítók, a sötétszürke kerékívek és új keréktárcsák különböztetik meg a sima kombitól, amelytől egyébként pár milliméterrel hosszabb és szélesebb. Ennél jóval láthatóbb a magasságkülönbség, ami a 40 mm-el megemelt karosszériának köszönhető. A műszaki arzenálban magától értetődő a 4MATIC összkerékhajtás, amely 45% erőt küld az első, 55-öt a hátsó tengelyre. Két új vezetési módot is kínál az autó: az Offroad a könnyedebb, az Offroad+ a dombosabb terepeken segíti a vezetőt. Az infotainment rendszerbe bekerült egy új, Offroad almenü, amely lejtési-emelkedési információkat, geokoordinátákat és iránytűt tartalmaz, de a kanyarodási szögeket is megjeleníti.

A szereltségben elérhetőek lesznek még az S-osztályból ismert digitális fényszórók; standard kellék viszont a lámpák Offroad és Offroad+ üzemmmódja, amely 50 km/h alatt automatikusan kapcsol be. Külön említést érdemel, hogy a csomagtér mérete a 4x4-es technika ellenére sem csökkent a hagyományos kombihoz képest: itt is 490 és 1510 liter között variálható.  

mercedes
Fotó:  Mercedes

Az új Mercedes-Benz C-osztály All-Terrain egy benzin- és egy dízelmotorral lesz kapható; mindkettőt 48 voltos lágy hibrid rendszerrel kombinálták, amely szükség esetén 20 lóerővel növeli a teljesítményt. A többi részletet – beleértve az árakat is – a szeptemberi Müncheni Autószalonon teszi közzé a gyártó.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.