lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. február 19., 10:57

Megújult a Škoda Scala és a Kamiq - KÉPEKKEL

A cseh gyár két népszerű modellje nemrég párhuzamos korszerűsítésen esett át. Ennek keretében a Scala elöl/hátul új lökhárítókat és élesebb metszésű fényszórókat, a Kamiq pedig ezüstszínű hátsó diffúzort kapott. Mindkét modellnél attraktívabb a hűtőrács, a fényszórók most először Matrix technikával is megrendelhetők, az ötödik ajtó pedig láblendítéssel is nyitható.

skoda
Galéria
+2 kép a galériában
Škoda Scala
Fotó: Škoda

A szereltség olyan biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel (Front Assist kamerarendszer, gyalogosvédelem, sávtartó automatika, táblafelismerés) gazdagodott, amelyek eddig csak a márka magasabb kategóriájú autóiban voltak elérhetők.

Ami pedig a motorkínálatot illeti, két új egyliteres TSI benzinesből, valamint a korszerűsített 1.5 TSI-ből áll. Az egyliteresek teljesítménye 95 és 116 LE; az erősebbiknél ez 6 lóerővel több, mint az elődé volt. 

skoda
Škoda Kamiq
Fotó:  Škoda

A másfél literes aggregát esetében a modernizálás a hengerlekapcsoló rendszer működését érintette; most érzékenyebben reagál a vezetési stílusra, csökkentve ezáltal a fogyasztást. A váltó az alap egyliteresnél ötfokozatú kézi, a többi motornál 6/7 fokozatú kézi, illetve automata.

skoda
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.