2021. április 19., 10:03

Megújult a Seat Arona

A spanyol márka 2017 óta gyártott legkisebb szabadidő-autója nemrég látványos frissítésen esett át.

Médialapozó
Fotó: Seat

Külsőleg ez a korábbinál jóval dinamikusabb fazont jelent, lásd az új lökhárítókat, a módosított ködfényszórókat, a hátsó légterelőt és diffúzort. Az offroados hatás is érzékelhetőbbé vált, is, főleg a legmagasabb XPerience szereltségi szinten. További vizuális újdonság a „kézírásos” típusnév és a kétszínűvé vált márkaembléma.

Belül az új, nagyobb központi kijelzőre figyelhetünk fel elsőként, maga az infotainment rendszer pedig – „Hola Hola“ jelszóval – hangvezérlésűvé vált. Ugyancsak komoly előrelépés, hogy az új vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően a felfrissített Arona immár félautonóm módon vezethető.

Ami pedig a motorkínálatot illeti, legnagyobb újdonsága az egyliteres földgázüzemű (CNG) erőforrás megjelenése. Teljesítménye 90 LE, széndioxid-kibocsátása 25%-kal alacsonyabb, mint a tisztán benzines verzióé. Utóbbiakból egyébként 3 áll rendelkezésre: 1.0 EcoTSI (95 vagy 110 LE) és 1.5 EcoTSI (150 LE). A váltó, motortól függően 5/6 fokozatú kézi, vagy hétgangos DSG automata lehet.

+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.