Megújult a Ford Focus

2021. október 17., 13:47

Bő három év után, tehát nagyjából a várható életciklusának közepén újult meg a Ford Focus. Vizuálisan az orr-rész változott a legtöbbet, a Ford bevált receptje szerint.

Ford Focus
Ford
Ford Focus
Ford
Ford Focus
Ford
Ford Focus
Ford
Ford Focus
Ford

Ami azt jelenti, hogy más formájú és nagyobb felületű a hűtőrács, plusz átszabták a fényszórókat és kicsit eljátszottak az alsó légbeömlőkkel is. Magyarán: a család többi tagjához igazodott az autó.  Az enyhén terepesített Active változat itt is jobban elkülönül a többi verziótól, mivel krómkeretes, függőleges tagolású hűtőrácsot kapott.

A motorkínálat változatlan maradt, ami azt jelenti, hogy továbbra is igen gazdag. Az egyliteres, háromhengeres EcoBoost 100 vagy 125 lóerővel, az 1,5 literes EcoBlue dízel 95 vagy 120 lóerős változatban lesz elérhető. A háromhengeres benzinmotor 48 V-os lágy hibrid technikával kombinált változatai 125 vagy 155 lóerőt teljesítenek. A csúcson pedig továbbra is az ST kivitel áll, a maga 2,3 literes turbómotorjával és 280 lóerejével. Váltófronton újdonság egy hétfokozatú, dupla kuplungos szerkezet megjelenése.

A beltérben új fedélzeti számítógép működik, amely szintén új, 13,2 hüvelykes érintőképernyőn keresztül kommunikál. A gyártó állítása szerint a réginél egyszerűbben kezelhető és logikusabb felépítésű, ám a légkondi ikonböködéseiről ez nem igazán mondható el. A praktikusabb újítások egyike a kombi változat max. 1653 literes rakterének mosható padlója. A megújult Focus hazai árlistáját decemberben teszik közzé.