Megpróbáltak elégetni egy szlovák címeres sálat? A rendőrség vizsgálja az ügyet

ma7 | TASR 2019. szeptember 13., 16:49

A Magyarország – Szlovákia selejtező mérkőzés napján több tanú szerint megpróbáltak elégetni egy sálat, amelyen a szlovák állami címer szerepelt.

Fotó: MTI

Az esettel már foglalkozik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) terrorellenes egysége, valamint a szélsőségességre szakosodott specialisták. Erről a rendőrség tájékoztatott a közösségi oldalán pénteken.

A médiában megjelent egy fotó is a sálégetési kísérletről.

A stadionban történtekkel összefüggésben érkezett a Főügyészséghez is egy feljelentés, nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás ügyében. A hétfői (szeptember 9.), Budapesten játszott meccsen a magyar rendőrök két személyt vettek őrizetbe.

Eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása
Szijjártó Péter Andrej Dankóval nézte végig  a szlovák-magyar meccset, aki a lefújás után „tiszteletre méltó” interjút adott...

Egy magyar szurkoló ellen garázdaság, egy szlovák szurkoló ellen pedig hatósági személy megtámadása ügyében indult eljárás.

Az Európa-bajnoki selejtezőt feszült hangulat jellemezte a lelátókon. A szlovákiai vendégek számára fenntartott szektorban a rendőröknek kellett elválasztaniuk egymástól a hazai csapatnak drukkoló, magyar nemzetiségű szlovák állampolgárokat a szlovák szurkolóktól. A feszült hangulathoz az is hozzájárult, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt. A szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma a történtekre reagálva bekérette Pető Tibor magyar nagykövetet.
0 HOZZÁSZÓLÁS