Még idén megérkezik az új Kia Sportage

2021. június 14., 13:20
Vas Gyula

A koreai gyár nemrég közzétette az ötödik generációs Sportage első hivatalos fotóit, illetve néhány alapinformációt az újdonságról. Mindezekből teljesen nyilvánvaló, hogy alapjaitól átépített autóról van szó.

Kia Sportage
Kia Sportage
Kia Sportage
Kia Sportage

Az újratervezett egyterű radikálisan elüt az elődtől. Megkapta ugyanis a márka új arculatát, amit elsősorban a grafikailag megújult márkanév fémjelez, de az izgalmasan tagolt hűtőrács és a bumeráng alakú nappali fények is első rápillantásra megkülönböztetik az elődtől. Maga a karosszéria pedig az eddigi kissé gömbölyded, felfújt forma helyett kimondottam pengemetszésűvé vált, lásd az oldalfelületek és a far markáns éleit.  További újdonság lesz a minden színhez választható fekete tető, valamint egy attraktívabb külsejű X-Line változat.

A beltér sok tekintetben az új Sorentóét idézi. Különösen jól mutatnak az egybeépített kijelzők, de a váltótárcsát tartalmazó középkonzol is kifejezetten elegáns.

Ami a motorkínálat illeti, egyelőre nincsenek róla közelebbi információk, annyi viszont kiszivárgott, hogy Németországban nemrég egy hibrid változatot teszteltek. Az új Kia Sportage élő bemutatójára szeptemberben kerül sor, forgalmazása az év végén kezdődik.