2022. november 14., 10:30

Mazda MX-5: Cirkónium szín és 250 lóerő

A világ egyik legnépszerűbb roadsterének negyedik nemzedéke jövőre már a nyolcadik évét kezdi a piacon.

Mazda
Fotó: Mazda

Kétliteres benzinmotorja már a 2019-es modellfrissítéskor is komoly változásokon esett át, de a brit BBR cég kompresszoros feltöltési technikájának köszönhetően most akár 250 lóerő teljesítményre is képes a négyhengeres Skyactiv-G erőforrás.

Mazda
Fotó:  Mazda

Ez verzió már tartalmazza az olajhűtőt, a töltőlevegő-hűtést, a sportlégszűrőt és természetesen az áthangolt szoftvercsomagot, de kipufogórendszere is jóval izgalmasabban szól.

Mazda
Fotó:  Mazda

Hozzájön még mindehhez a Kinematic Posture Control (KPC) technológia, ami egy bizonyos sebességhatár átlépése esetén egyénileg fékezi a hátsó kerekeket a jobb kanyarodás érdekében.

Mazda
Fotó:  Mazda

Ami az egyéb újdonságokat illeti, új színek jelentek meg a kínálatban, amelyek közül a legattraktívabb a Zircon sand metálfényezés. Magyarán az ékszerészek körében is népszerű cirkónium szín, de ezt az anyagot a rakétahajtóművek alkatrészeinek gyártásához is felhasználják.

Mazda
Fotó:  Mazda

Egy szó mint száz: még mindig volt egy-két nyerő lap a hirosimai mérnökök kezében, amivel tovább tudták fokozni az autó attraktivitását...

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.