2024. március 3., 11:20

Már az indiai elefánt is ukrán ügynök lett?

India egyik népszerű turistalátványosságának udvarán olyasmi történt, ami miatt a hideg futkos az ember hátán. Egy turista egy szörnyű élményt vitt el a nyaralásából, amit egy olyan állattal szerzett, amelyről nem gondoltad volna, hogy képes megtámadni.

Lelki trauma?
Itt még békésen
Fotó: X-TWITTER

Dzsajpurban, az indiai Rádzsasztán állam fővárosában és legnagyobb városában a turistákat a hatalmas elefántok is vonzzák, amelyeket gazdáik szállítóeszközként használnak. Ez nem szokatlan Indiában, de az az eset, ami egy orosz turistanővel történt, több mint egyedi.

Február 13-án az Ambér vár udvarán az egyik elefánt elkapta a fent említett turistát, és elkezdte dobálni, mint egy játékot. A Sky News szerint a szörnyű helyzetet az egyik térfigyelő kamera rögzítette. A Gouri nevű elefánt az ormányával megragadta a nő lábát, és elkezdte helyben pörgetni.

A gondozó, aki a hatalmas állaton ült, azonnal leugrott. Gourit végül egy járókelőnek sikerült megnyugtatnia. A felvételeken azonban látszott, hogy az elefánt az első lábával rátaposott orosz áldozatára. Ezután még egyszer megfordult, és kisétált a felvételről.

A PETA UK, egy brit állatvédő szervezet szerint Gouri a "86-os számú elefánt" munkajelzést viselte. A támadásban egy másik férfit is megsebesített. 2022 októberében is voltak vele problémák, amikor ugyanott megtámadott egy árust. Eltörte a bordáit és az egyik lábát. 

A természetvédők már több mint 16 hónapja követelik, hogy Gourit szállítsák egy állatmenhelyre,

ahol elkezdheti kiheverni az egész életen át tartó rabszolgasorsban elszenvedett mentális traumát.

Őt azonban továbbra is arra használják, hogy embereket szállítson.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.