Macron tagadja, hogy homoszexuális lenne

2018. július 27., 09:46
ma7

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy Emmanuel Macron francia elnök miért gondolta úgy, hogy szinte a semmiből be kell jelentenie: ő nem a férfiakat szereti.

macron-es-benalla.jpg
Fotó: EPA
Ahogyan arról korábban már szó volt, Alexandre Benalla május elsején egy diáktüntetésen rendőrségi rohamsisakot viselve bántalmazott egy férfit, és durván bánt két nővel, egyiküket a földre is teperte. A férfit, aki Macron biztonsági embereként is dolgozott, tettlegességgel és a hatósági eljárásba való beavatkozással, rendőrségi megkülönböztető jelvények és videofelvételek jogosulatlan használatával, illetve szolgálati titkok kiszolgáltatásával vádolják.

Az egyre inkább elhúzódó és nagy felháborodást keltő ügy kapcsán Macron egy ideig nem volt hajlandó reagálni, azonban néhány napja megtörte a csendet, ám megnyilvánulása igencsak furcsára sikeredett.

Azokra a kérdésekre válaszolva, melyek Benalla kiemelkedően kedvezményezett bizalmi, anyagi és életvitelbeli helyzetére irányultak, Macron azt mondta,

"vállalom a felelősséget a történtekért [...] Benalla sohasem volt birtokában az atomrakéták titkos indítókódjának és nem kapott 300 négyzetméteres lakást sem." Ugyanakkor valami érthetetlen oknál fogva a francia elnök azt is hangsúlyozta a marokkói származású biztonsági embere kapcsán, hogy Benalla nem a szeretőm."

 A kijelentése azért is nehezen értelmezhető, mert az ügy kapcsán maximum a szóbeszéd szintjén merültek fel arra irányuló feltételezések, hogy Benalla azért kaphatott kiemelt bánásmódot Macrontól, mert esetleg romantikus kapcsolatot ápol a francia elnökkel. Azonban sem a francia, sem pedig a világsajtó nem engedett teret ezeknek a pletykáknak, így meglehetősen érthetetlen egyelőre, hogy Macron mi elől próbál ennyire feltűnően előremenekülni. 

Kövesse facebook oldalunkat is!