2022. május 15., 15:42

Lejár az STK? A gépkocsik műszaki és emissziós ellenőrzésének meghosszabbítása továbbra is érvényes, de…

A gépjármű-tulajdonosok számára jó hír, hogy továbbra is ki lehet tolni a műszaki és emissziós ellenőrzéseket (STK) – három hónappal. Ez az intézkedés egészen addig lesz érvényben, míg véget nem ér a veszélyhelyzet Szlovákiában.

STK - műszaki ellenőrzés
Fotó: TASR

A közlekedési minisztérium azonban arra figyelmeztet, nem érdemes halogatni a műszaki vizsga elvégeztetését.

A kötelező műszaki és emissziós vizsgák három hónappal való meghosszabbítása gyakorlatilag a pandémia kitörése óta érvényben van, hiszen a karantén miatt sokan nem tudták időben elvinni autójukat az ellenőrzésre és megnőtt a várakozási idő is.

A tárca nem ajánlja, hogy az emberek halogassák a műszaki ellenőrző állomások felkeresését a műszaki engedély lejártának közeledtével.

Annál is inkább, mert Szlovákiában ugyan három hónapig még enélkül is közlekedhetnek, ám külföldre ez nem érvényes. Vagyis, ha elutazunk valahova, ami különösen most, a nyári szabadságok közeledtével aktuális, legyenek rendben ezek a dolgok is, hogy közúti ellenőrzéskor elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.