Kétnapos lesz a Révfeszt

2021. július 21., 17:19
Horváth Szomolai Andrea

Igazi családi rendezvénynek örülhetnek a mátyusföldi kistérségben július 22-én és 23-án. A régió legnagyobb pop-fesztiválja, a királyrévi Révfeszt idén kistestvért is kap, ugyanis a hagyományos nagyfesztivál mellett sor kerül a Révfeszt JUNIOR rendezvényre is, amelyen Szarka Gyula ad koncertet. A hagyományos Révfeszt sztárvendége idén a Hooligans zenekar. 

Révfeszt plakát
Fotó: Révfeszt
Révfeszt plakát

A Galántai járásban a Révfeszt lesz 2021-ben az első és a korlátozások miatt hosszú ideig az utolsó Megafesztivál.

A Révfesztet 2020-ban is megrendezték, annak ellenére, hogy a koronavírus járvány már akkor is alaposan megnehezítette a rendezőség dolgát.

De a fesztivált szervező Forzare társulás bevállalós szervezői nem riadtak és idén sem riadnak vissza. Sőt, a Mátyusföld legnagyobb pop-fesztiválja újdonsággal is jelentkezik, hiszen a megszokott egynapos rendezvénysorozat idén már kétnapos programmá bővült.

A mátyusföldi Királyrév és a tóközi, Győri járáshoz tartozó Győrsövényház partnerségében létrejövő,

Generációk együttműködése” Interreg projekt keretén belül kerül megrendezésre július 22-én, csütörtökön a Révfeszt kistestvéreként elkönyvelt gyermekfesztivál, a Révfeszt JUNIOR, amelyre a belépés az egész program során teljesen ingyenes.

A gyermekfesztiválon Szarka Gyula, a Királyrévből származó Kossuth-díjas művész tart nagykoncertet, a Tücsökladom címmel, valamint Győrsövényházról érkezik Polgár Balázs bábszínháza és a Bum-bum együttes Ricsi bohóccal.

Az Interreg projekt értelmében Királyrév a fesztiválszervezési tapasztalatait adja majd át Győrsövényháznak.

Révfeszt

Pénteken, július 23-án immáron hatodik alkalommal kerül sor a Révfesztre a királyrévi futball-stadionban felállított nagyszínpadon.

A kapunyitást este hat órára tervezik, a rendezvényre elővételben is lehetett jegyeket vásárolni, a helyszínen 15 euró a pénteki koncertjegy.

A stadion területére a járványügyi intézkedések miatt ezer embert engedhetnek be,

ebben a létszámban már benne foglaltatnak a fellépők, az árusok, a szervezők és a tiszteletjegyet kapó közéleti személyiségek is. Agócs Gergely, Királyrév polgármestere, főszervező szerint az emberek már ki lesznek éhezve a pop-kultúrára, és nagy kereslet lesz a fesztivál iránt. Bíznak abban, hogy elérik majd a legmagasabb létszámot és az időjárás is kedvező lesz.

A Révfeszt színpadán 2021-ben a Hooligans zenekar lesz a sztárvendég, előtte Ricco és Miss Mood, valamint Korda György és Balázs Klári lépnek a színpadra.

A szokáshoz híven a több generációt megmozgató fesztivál egy éjszakába torkolló afterpartyval ér majd véget.

Révfeszt

Kövesse facebook oldalunkat is!