cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. június 14., 11:03

Ilyen, amikor a csecsenek cukiskodnak: Kadirov új kutyája hasít a Telegramon

Közkeletű marketing alapigazság, hogy gyerekkel és kutyával mindent el lehet adni, valamint mellbedobással, de ez utóbbi egy iszlám országban elképzelhetetlen. Ramzan Kadirov csecsen elnök is felült erre a vonatra.  

Kadirov kutyája
Ramzan Kadirov, Jurij Kovanov és Borz
Fotó: Ramzan Kadirov Telegram-csatornája

Tegnap mutatták be a Telegramon Ramzan Kadirov új kutyáját, a híres azovsztali pitbullt. A kutyát az ukránok tartották a gyár területén, de, ahogy Kadirov is megjegyzi: "a gyár nyirkos pincéiben eltöltött idő semmilyen hatással nem volt rá.".

A kutyát végül egy Jurij Kovanov nevű önkéntes vette pártfogásába, és elhatározta: Kadirovnak ajándékozza.

A csecsen elnök a kutyának a Borz nevet adta. Olvasóinkat ez ne tévessze meg, bár a szó magyarul is értelmes, nem a menyétféle, nagy testű, kotoréklakó ragadozóra kell gondolni. A borz csecsen nyelven farkast jelent.

Mától ő őrzi a házamat, házi kedvenceim közé fog tartozni"

– írta Kadirov a Telegramon. Kadirov korábban medvét, oroszlánt, tigrist és farkast is tartott.

https://t.me/RKadyrov_95/2310

Kadirov Telegram-csatornájának közel 2,5 millió feliratkozója van, miközben Csecsenföld lakossága kevesebb, mint 1,5 millió. A kutyáról szóló videót kevesebb mint 24 óra leforgása alatt 750 ezren látták, és több mint 40 ezer interakciót váltott ki.

Az orosz-ukrán háború során Volodimir Zelenszkij ukrán államfő is cukiskodott kutyával. Ő egy Jack Russel terriert tüntetett ki. A Patron nevű eb aknakeresőként dolgozik a háborúban. A kitüntetés átadásakor Justin Trudeau kanadai kormányfő is jelen volt, bár nem tudni, hogy a kutyát ez érdekelt-e.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.