cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. március 21., 17:11

Disznóbőrben temetik el az ukránok a csecseneket?

A Dnyipro (korábban: Dnyepropetrovszk) térségében elesett csecsen katonákat disznóbőrben temetik el a helybeliek.

Ramzan Kadirov
Ramzan Kadirov csecsen elnök erőseket nyilatkozott, de Groznijból...

Ezt a város alpolgármesterére, Mikhail Lysenkóra hivatkozva írta az Odessa Journal. A csecsenek iszlám vallásúak, számukra a disznó tisztátalan állat. Így, a Korán szerint a harcosok nem juthatnak a mennyországba. 

Hivatalos. Meghoztuk a döntést. Minden kadirovitát (Ramzan Kadirov csecsen elnök nyomán nevezik őket így), akit a dnyepropetrovszki régióban öltek meg, disznóbőrbe varrva temetünk el. Köszönet a városi húsfeldolgozó üzemnek. Lássuk, hogy fogadják őket a mennyben"

– írta a Telegramon.

disznótemet

A kegyeletgyalázó döntés a közösségi médiában nem aratott osztatlan tetszést.
A csecsen harcosok ukrajnai jelenlétéről ellentmondásos hírek láttak napvilágot ma. Több külföldi forrás is – magyar nyelven pedig elsőként a hvg.hu – azt írta, hogy a csecsenek, mivel nem sikerült a tőlük remélt áttörés a harcmezőn, elhagyták az országot. Azonban az információt mindenki egy forrásra, az ukrán Radio Szvobodára hivatkozva közli. Az ukrán titkosszolgálat szerint a csecsenek Belaruszon keresztül távoztak.

Ramzan Kadirov csecsen elnök másképp látja a helyzetet. Telegram csatornáján, ahol nagyon aktív, közzétett egy videót csecsen katonákról. Szerinte nagyon sok, harci vágy tüzelte önkéntesük van, közülük válogatják ki a legjobbakat az ukrajnai szerepvállalásra.

Egy tegnap közzétett videón pedig egy állítólag az ukránoktól elfoglalt, nagy mozgékonyságú többcélú kerekes járművet mutat be. A videóban tesz is vele egy kört, miután a járművet megfosztották ukrán felségjelzésétől, és csecsennel látták el. A környező épületekből látszik, a videót a csecsen fővárosban, Groznijban forgatták, ami Kijevtől 1600 kilométerre fekszik...

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.