2021. november 20., 12:06

Illatos szappanvirágok

A királyhelmeci Borisza Brigitta dekoratív hobbit választott magának, olyat, amely ötvözi a virág szépségét a kreativitással. Így lett a szappanvirágok szerelmese és készítője. Annak idején jó egy hónapot szentelt arra, hogy elméletben mindent alaposan elsajátítson.

Borisz Brigitta Szappanvirágok

Az internet korában nem gond bármi újba belefogni, mondja Brigitta, hiszen rengeteg segítséget nyújtanak a kisfilmek, de természetesen a gyakorlat, a rutin itt is fontos szerepet játszik. A boltokban minden eszközt, alapanyagot be lehet szerezni, ám az árak évről évre borsosabbak.

Hogy mi a szappanvirágok készítésének menete? – Először is el kell döntenünk, milyen külsőt szánunk a kreációknak – kezdi a magyarázatot Brigitta –, kaspóba, kosárba, porcelán tálra, netán dobozba berül-e a kompozíció? Ma talán a doboz számít a leginkább trendinek.

Borisz Brigitta Szappanvirágok

Ezt követően előbb a száraz oázis kerül a tartóedénybe, majd a különböző színben kapható szizál, esetleg a moha. Ezen kapnak helyet majd a szappanvirágok, zöld növénykékkel kiegészítve. Ha az alapokkal elkészültünk, jöhetnek a virágok. Eleinte saját kezűleg szerettem volna a szappant is elkészíteni, de rá kellett ébrednem, hogy ez eléggé macerás, így praktikusabbnak láttam, ha megvásárolom a félkész kecsketejes szappantömböt, s ahhoz adom majd a további hozzávalókat.

Borisz Brigitta Szappanvirágok

Bár Kleopátra óta tudjuk, hogy a kecsketej legendás bőrszépítő, a belőle készült szappanokra sok-sok évszázadot kellett várnia a világnak. A természetes kozmetikumok területén a kecsketej jelenleg az egyik legnépszerűbb alapanyag. Bőrtápláló vitaminokban, ásványi anyagokban és proteinekben rendkívül gazdag. Köztudottan gyulladáscsökkentő hatású, bőrallergiára és a pattanásos bőrre rendkívül előnyös.

Borisz Brigitta Szappanvirágok

– A felmelegített szappanba előbb a színezék kerül, majd kérés szerint illóolajok formájában az illatanyag, a levendula, a cédrus, a citrusfélék. A folyékony állapotban lévő színes és illatos szappan végül szilikonformákban bő egy órán belül megdermed. Amikor a munka legkreatívabb részéhez érek, a fejemben már megszületett a kompozíció. Ez a hobbi képes teljesen feltölteni, kikapcsolni, olyankor úgy érzem magam, mintha egy másik dimenzióba kerülnék.

Borisz Brigitta Szappanvirágok

Az elmúlt 3 év során több száz dekorációt készítettem. Örülök, ha a tágabb családom, a barátaim megbíznak egy-egy feladattal, hiszen alkotásaimmal szeretnének meglepni valakit. Fontos azonban, hogy néhány nappal korábban szóljanak, hiszen elkészítésükhöz minimum 2 napra van szükségem.

Mindegyik alkotás egyedi és kézzel készített. A dekorációk sokáig megtartják szépségüket és illatukat, akár hónapokon keresztül képesek kellemessé tenni környezetüket.

Borisz Brigitta Szappanvirágok

Megjelent a Magyar7 hetilap 2021/46. számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!