2021. augusztus 3., 19:17

Honda HR-V e:HEV Kivételes színvonalú hibrid technika

A japán gyár a napokban közölte, hogy a rövidesen piacra kerülő új HR-V kizárólag hibrid meghajtással lesz kapható. A Jazzben már megismert új e:HEV rendszer a legtökéletesebbek egyike a világon, és kifejlesztésében a gyár Forma 1-es tapasztalataiból is merítettek.

Honda HR-V e:HEV
Médialapozó
Fotó: Honda

A hajtásláncot 2 elektromos egység (villanymotor, generátor) és egy Atkinson-ciklusú, 1,5 literes benzinmotor alkotja, amely többnyire az áramfejlesztő generátort hajtja.

Az autó többnyire a vele megtermelt árammal halad, de sztrádatempónál vagy erőteljes gyorsításkor, a benzinmotor is közvetlenül bekapcsolódik a hajtásba.

Az ugyancsak új fejlesztésű váltó fix áttételű, tehát sokkal kisebb súrlódási veszteséggel dolgozik, mint a bolygóműves típusok. A rendszerteljesítmény 96 kW (131 LE), a csúcsnyomaték 253 Nm; mindez 10,6 másodperces százas gyorsulást tesz lehetővé. Az átlagfogyasztás – WLTP-norma szerint – 5,4 l/100 km, a CO2-kibocsátás minimuma 122 g/km.

A rendszer felépítéséből nyilvánvaló, hogy klasszikus hibridről van szó, ahol a lítium-ion akkucsomag nem igényel külső töltést.

A vezető 3 menetmód közül választhat; Eco, Normal és Sport elnevezésükből nyilvánvaló a karakterisztikájuk.

Az energia-visszatermelés, tehát a rekuperáció szintén több szinten állítható be.

Az új Honda HR-V e:HEV az év végén jelenik meg a piacon, de idehaza már most előjegyezhető a Honda honlapján.

2021-08-03-honda02
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.