2019. október 28., 13:19

Holnap adják be az életmentő gyógyszert a kis Zentének

Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, egész Magyarország összefogott azért a másfél éves tündéri kisfiúért, aki SMA1-ben (az izomsorvadás legsúlyosabb fajtája) szenved és életét csak egy méregdrága gyógyszer mentheti meg. A szükséges 700 millió forint közadakozásból rekordidőn belül, néhány nap alatt összegyűlt, a blikk.hu pedig ma arról számolt be, hogy holnap lesz a nagy nap, amikor Zente megkapja a világ legdrágább gyógyszerét.

Zente
Fotó: facebook.com

A portál információi szerint erre a budapesti Bethesda Kórházban, mely SMA-központként működő gyermekkórház is, kerül sor. Minderről a kórház kedden sajtótájékoztatót is tart, ahol az orvosok az Európában még nem törzskönyvezett (infúziós) génterápiás módszer szakmai hátterét és az előkészületeket is bemutatják.

A kis Zente tehát esélyt kap az életre, miközben egy másik SMA2-ben szenvedő kisfiú, Levente számára is gyűjtés indult, aki, ha megkaphatná a méregdrága gyógyszert, nem kényszerülne tolókocsiba és teljes életet élhetne. Az összeg fele már megvan, viszont esetében sürget az idő, hiszen decemberben lesz kétéves, azután pedig már ezt a gyógyszert nem adhatnák be neki.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.