magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2019. szeptember 26., 11:45

A kis Zente esélyt kapott a gyógyulásra, összegyűlt a 700 millió forint

Szinte hihetetlen, de egész Magyarország összefogott a másfél éves Györök Zentéért, akit egy rendkívül súlyos betegséggel, az izomsorvadás egy fajtájával, SMA-1-gyel diagnosztizálták. Az ilyen gyermek általában a 2 éves kort sem éri meg. Egy méregdrága kezeléssel azonban meggyógyulhat. Az ehhez szükséges 700 millió forint pár nap alatt összegyűlt.

Zente
Fotó: facebook.com

„Hatalmas menet volt. Annyira írnék egy szuper posztot, de nem megy. Letaglózott az elmúlt hét, tele könnyel és boldogsággal. Sokan megírták már előttem sokkal jobban, mekkora csoda történt itt. Nem a pénz miatt, nem csak a pénz miatt… Zente a mi napsugarunk! Egy csupa mosoly boldog baba, akiért a világ végére is elmegyek és vissza, de ezzel minden anya így van. Vettem a bátorságot és elképzeltem, hogy sikerülhet. Sikerült. Titok nincs, csak akarat. Akartam, hogy sikerüljön, és valahogy ti ezt átvettétek, már ti is akartátok velem együtt! Csodálatos!” – írja köszönetmondó facebook bejegyzésében a bűbájos kisfiú édesanyja.

Ha minden jól alakul, Zente egy-két hónapon belül megkaphatja az életmentő gyógyszert és még Amerikába sem kell utazniuk érte.

Egy infúziós génterápiáról van szó, mely során egy vírussal fertőzik meg a szervezetet, amely átveszi a hiányzó gének szerepét, ami a fehérjét termeli az izmok számára. Ha a most még kerekesszékkel közlekedő kisfiú megkapja ezt kezelést, akkor nagy eséllyel megtanulhat járni és teljes életet élhet.

Azt, hogy a rekord nagyságú összeg ilyen hamar összegyűlt, nagyban segítette Mága Zoltán hegedűművész, aki azon kívül, hogy maga is felajánlott 1 millió forintot a családnak, posztban kérte a 100 leggazdagabb magyart, hogy ők is segítsék a kisfiú gyógyulását. Bulvárértesülések szerint, volt olyan adakozó, aki 100 millió forintot ajánlott fel Zente gyógyulására.

A kisfiú édesanyja mindenkit arra kér, Zentének már ne küldjenek több pénzt, amit neki szántak, azt inkább juttassák el a hasonló sorsú gyermekekhez.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.