2019. június 16., 20:28

Hol volt Fico szombaton?

 

Zuzana Čaputová szombati elnöki beiktatásán a szlovákiai politikai élet színe-java képviseltette magát. Ott voltak a parlamenti pártok vezetői is, kivéve a Smer-SD elnökét, Robert Ficót, aki levélben gratulált az új államfőnek, de egy régen tervezett esemény miatt személyesen nem jelent meg a nap legfontosabb rendezvényén.

robert-fico-eskuvo.jpg
Médialapozó
Fotó: Markíza TV

Azt már tegnap tudni lehetett, hogy a volt miniszterelnök egy esküvőre hivatalos, de csak vasárnap derült ki, hogy hol és kinek a lakodalmán vett részt. Az esküvőt az Illavai járásban található Újtölgyesen tartották és a vőlegény a Smer-SD egykori parlamenti képviselője, Bohumil Hanzel volt.

Hanzel és Fico
Fotó:  TV Markíza
Hanzel és Fico

Az ő személye azért érdekes, mert 2010-ben nyilvánosan megvádolta pártbeli főnökét, hogy törvénytelen módon finanszírozzák a Smer-SD-t és a képviselőjelöltek listáján is aszerint kaphatnak helyet egyesek, hogy mekkora összeget hajlandók leperkálni egy befutó helyért. Az életét féltve egy ismeretlen tartalmú borítékot adott át Svédország akkori szlovákiai nagykövetének, Mikael Westerlingnek, és többé már nem jelöltette magát a parlamentbe.

Bohumil Hanzel egyébként már hamarosan 71 éves lesz, újdonsült felesége sokkal fiatalabb nála.

Az ifjú pár
Fotó:  TV Markíza
Az ifjú pár

robert-fico-eskuvo.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.