lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. január 5., 14:06

Galamb József – Detroit (USA)

Az Egyesült Államokban számon tarthatók az életnek olyan ágai-bogai, ahol feltűnő számú magyar közreműködő öregbítette hírünket. Ilyen például a filmszakma, a nukleáris energia felhasználása, a számítástechnika, de akár a gépkocsigyártás. Ez utóbbiban alkotott emlékezeteset és maradandót a makói születésű Galamb József (1881-1955) is.

Galamb József
Fotó: Archív felvétel

Hősünk egy szegény református parasztcsaládban látta meg a napvilágot, a hét gyermek közül másodikként. Elemi iskoláit szülővárosában végezte, majd Szegeden az Állami Fa- és Fémipari Szakiskolában folytatta tanulmányait. Végbizonyítványát a budapesti Állami Felsőipariskolában kapta meg 1901-ben. A főiskola után végleg elhatározta, hogy gépkocsit akar tervezni – ez már a szegedi évek óta érlelődött benne.

Galamb József
Galamb József
Fotó:  Múltkor

Az aradi MARTA autógyár munkásaként nyert el egy háromszáz koronás ösztöndíjat, ezzel Németországba utazott a szakma fejlődését tanulmányozni. Frankfurtban  – pénze fogytával – munkásként egy autógyárban is elhelyezkedett.

Régi vágya teljesült, amikor 1903 októberében New Yorkba utazhatott. Először ismét gyári munkásnak állt, hogy keresetéből eljuthasson az 1904-es St. Louis-i autó-világkiállításra. 1905-ben pedig Detroitban bekopogtatott Henry Fordhoz, akinek akkor ott egy háromszáz főt foglalkoztató autó-összeszerelő üzeme működött. A jó szemű főnök egyre bonyolultabb feladatokat bízott a fiatal európai mérnökre,1907-ben pedig ráruházta egy új kocsi megtervezését.

Ford T-modell
A Galamb által tervezett Ford T-modell
Fotó:  Archív felvétel

Ez lett a T-modell elnevezésű „népautó”, amelybe egész sor új műszaki elem épült, s maga a gyártása is – a szerelőszalagos megoldással – forradalmi újításnak számított.

Galamb József
Galamb József bélyegen a T-modellel
Fotó:  Archív felvétel

Az alsó középosztály számára is elérhető árú, „Bádog Böskének” (Tin Lizzy) becézett gépjármű különböző változataiból több mint 15 millió darab készült, húsz évig gyártották, s az egész világon elterjedt, népszerűsítve az amerikai autóipart, s benne a Fordot (a márkanév kézírásos emblémája is Galamb József tollvonását őrzi).

Ford16
A Ford16 modell
Fotó:  Archív felvétel

A T-modellt később „a XX. század autójának” választották meg. Hősünk munkáját nagyban segítette egy másik magyar, Farkas Jenő, akivel a Fordson traktor megtervezésében is együttműködtek (ebből az erőgépből a Szovjetunió is tízezer darabot vásárolt). Galamb az időközben óriássá nőtt Ford-gyár igazgatójaként 1944-ben ment nyugdíjba, élete utolsó éveit is Detroitban töltötte.

Galamb József
A Ford gyár Detroit-ban
Fotó:  Archív felvétel
Galamb József végig megőrizte magyarságát, s ezen belül is a szűkebb szülőföldje iránti szeretetét. Már 1921-ben százezer koronás ösztöndíjat alapított Makón, az ipari iskolai tanulók megsegítésére. Neki is köszönhető, hogy a két világháború közötti időben jelentős számú Ford-modell tűnt fel útjainkon, Fordson-traktorok pedig szántóföldjeinken. Galamb József segített Horthy Istvánnak, a kormányzó fiának, hogy a Fordnál tanulmányutat tegyen. Trianon után kijelentette: „Nekünk, idegenbe szakadt magyaroknak az a meggyőződésünk, hogy az ország újjáépítésében mindenkinek részt kell vennie, aki magyarnak született, bárhova is juttatta a sors szeszélye…”
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.