2023. szeptember 3., 19:31

Franciaország az eldobható e-cigaretták betiltását tervezi

Franciaország az eldobható elektromos cigaretták betiltását tervezi - jelentette be Élisabeth Borne francia miniszterelnök az RTL rádiócsatorna vasárnapi műsorában.

e-cigaretta
Fotó: pixabay.com
Nagyon fontos közegészségügyi kérdésről van szó

- hangsúlyozta Borne, hozzátéve, hogy

a francia kormány országos dohányzásellenes program létrehozásán dolgozik, mivel a cigaretták és más dohánytermékek fogyasztása következtében évente 75 ezer ember hal meg Franciaországban.

Az úgynevezett "füstmentes" elektromos cigaretták használata olyan szokásokat alakíthat ki a fiatalok körében, amelyek dohány- és nikotinfüggőséghez vezethetnek - tette hozzá a francia kormányfő.

Ugyanakkor a kabinet nem tervezi a dohánytermékek adókulcsának további emelését jövőre, miután idén már meghozták ezt a döntést - szögezte le a miniszterelnök.

Emmanuel Macron francia elnök 2021-ben tervet mutatott be a franciaországi dohányzás és az alkoholfogyasztás csökkentése érdekében. Azt ígérte, hogy megnövelik a füstmentes helyiségek és mindazon létesítmények számát, ahol tilos lesz a dohányzás, illetve 2030-ig minden 20 évesnél fiatalabb franciát leszoktatnak a dohányzásról.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.