Ford Ranger: A negyedik generáció

2022. február 7., 08:40

A napokban mutatták be a világ legnépszerűbb pick-upjának új nemzedékét, amelynek megtervezéséhez a gyár a potenciális vásárlók véleményét is kikérte. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a globális forgalmazásra szánt autó minden elődénél „amerikaibb” lett.

Ford Ranger
Ford
Ford Ranger
Ford
Ford Ranger
Ford
Ford Ranger
Ford
Ford Ranger
Ford

Ennek egyik ismérve a szélesebb és nagyobb tengelytávú karosszéria; a méretnövekedés mindkét esetben 50 mm. Az új hűtőrácson szintén fellelhetők a tengerentúlon közkedvelt stíluselemek, a fényszórók pedig a modell történetében először LED-mátrixosak is lehetnek. A személyautós kényelmet nyújtó utastér újdonsága a 10,1 vagy 12 hüvelykes méretben választható függőleges központi kijelző, amelyen a márka SYNC4 operációs rendszere fut.

Az autó motorkínálatának csúcsa egy szintén új, V6-os, háromliteres turbódízel; rajta kívül a bevált kétliteres aggregát 3 teljesítményverziója áll majd rendelkezésre.  

A motorok hatfokozatú kézi vagy automata, illetve – szintén újdonságként – tízgangos automata váltóval kérhetők. Az új Ford Ranger ezeken a kombinációkon kívül háromféle kivitelben (XLT, Sport, Wildtrak) lesz megvásárolható.