2021. augusztus 10., 20:45

Ford Mustang Mach-E: Világrekord

Bekerült a Guinness-féle Rekordok Könyvébe a Ford legújabb elektromobilja, a Mustang Mach-E, miután egy maratoni teszttávon átlagosan 10,52 kilométert tett meg egyetlen kilowattóra elektromos energia felhasználásával. Az autó 88 kWh-os akkumulátorára átszámítva ez 800 kilométert jóval meghaladó hatótávoltágot jelent, a gyári adatokban szereplő 600-zal ellentétben. Az új rekord a maga műfajában háromszorosan haladja meg az eddigit.

ford
Fotó: Ford

Az út kiindulópontja a Skócia északi csücskében található John o' Groats nevű település volt, végállomása pedig a Brit sziget átellenes végén elhelyezkedő Land’s End földnyelv. Az elektromobil volánja mögött Paul Clifton autós újságíró, valamint Fergal McGrath és Kevin Booker váltotta egymást; utóbbiak már több fogyasztási rekordot állítottak fel hagyományos meghajtású járművekkel. Az 1350 kilométeres távon a 3 pilóta mindössze kétszer állt meg tölteni, összesen alig 45 perc időtartamra (itt tesszük hozzá, hogy 150 kW-os gyorstöltéssel 10 perc alatt mintegy 117 kilométerrel növelhető a Mustang Mach-E hatótávolsága.)

ford
Fotó:  Ford
A csapat.

Célba érésük után közös nyilatkozatban jelentették ki: „Ez a rekord demonstrálja, hogy az elektromos autók ma már mindenkinek megfelelő alternatívát nyújtanak. Nem csupán rövid, munkába és bevásárlóközpontokba irányuló városi utakra alkalmasak, hanem hosszabb, országot átszelő utazásra is.”

ford
Fotó:  Ford
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.