2021. február 22., 17:06

Ford Galaxy/S-Max: A hibrid verziók

Az év elején új modellekkel bővült a Ford hibrid autóinak kínálata. Az S-Max és a Galaxy is megkapta ugyanis azt a hajtásláncot, amelyet az új Kugában ismerhettünk meg, tehát: 2,5-literes, Atkinson-ciklusú benzinmotor, villanymotor, 1,1 kW-os akkumulátor és saját fejlesztésű, szimulált fokozatokkal rendelkező automata váltó.

Médialapozó
Fotó: Ford

Az akkumulátor kapacitása egyértelművé teszi, hogy ún. mild-hibrid (magyarul talán enyhehibridnek fordítható) technikáról van szó, amely 10%-kal kevesebb (146–147 g/km) szén-dioxidot termel, mint az autók adekvát dízelváltozatai. Fogyasztása – szintén WLTP-érték szerint – 6,4 literről indul.

A rendszer összteljesítménye 190 LE, ami a kisebbik S-Max esetében 9,8 másodperces százas gyorsuláshoz elég.

Ami pedig az autók egyéb paramétereit illeti: az S-Max Hybrid öt- vagy hétüléses változatban kapható. Az előbbi rakodótere akár 2200 literesre is bővíthető, az utóbbinál 285 liter a 3 üléssor mögötti rakodókapacitás. A Galaxy Hybrid kizárólag hétszemélyes, rakodóterének maximuma pedig 2339 liter.

Már mindkét modell kapható a hazai piacon: a Galaxy induló ára 37 490, az S-Maxé 36 380 euró.

+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.