2020. december 3., 13:22

Félmilliárd dollárt keresett, de csak 75 millióhoz jutnak Maradona örökösei

Miközben a 60 éves korában elhunyt Diego Maradona halálának körülményeit vizsgálja az argentin ügyészség, egyre több szó esik arról, mi lesz az egykori sztárfutballista örökségével. Azt biztosan tudni lehet, hogy nem volt végrendelet, ezért az örökség a természetes örökösökhöz kerül.

Diego Maradona
Fotó: TASR/AP

A hírességek vagyonára szakosodott Celebrity Net Worth portál szerint Maradona karrierje  során a futballból, a szponzori pénzekből, majd későbbi vállakozásaiból körülbelül 500 millió dollárt szedett össze. Egy argentin lap szerint ebből már csak 75 millió van meg forgóeszközökben. Erre az összegre számíthatnak az örökösök - járt utána a Blikk.

A futballistának öt elismert gyermeke van négy anyától. Claudia Villafanétől az 1986-ban született Djalma és az 1989-ben világra jött Gianinna. Cristina Sinagra 1986-ben szülte Diego Juniort, Valerina Sabalain 1995-ben Janát, Verónica Ojeda pedig 2013-ban Diego Fernandót. Közöttük oszlana meg a fent említett vagyon, de mire ennek a végére járnak, abból szappanoperát is lehetne majd írni.

A legnagyobb probléma, hogy míg a három lány jól kijön egymással, és az apjuk kórházból hazatérése után ők próbáltak gondoskodni róla, addig két fiú esetében más a helyzet. Az olasz Diego Junior eltávolodott a családtól, a fiatalkorú Diego Fernando pedig a kora miatt is gyámság alatt van.

Számításba jönnek olyan utódok is, akiket csak pletykaszinten említenek, hiszen DNS-tesztjük eddig nem készült, ami a világjárvány okozta helyzetben nem is nagyon egyszerű.

Olaszországban továbbra is zajlik a Maradona elleni adócsalási per, ami miatt még szűkebb lehet a szétosztásra váró vagyon.

Maradonának a hazájában legalább öt ingatlana van, egy ház Nordeltában, ahol a nővérei laknak, egy másik Bella Vistában, amelyet volt partnerének, Rocio Olivának adott.

Négy autója volt Argentínában, de Dubajban két nagyon drága kocsi maradt, egy 300 ezer eurós Rolls Royce Ghost és egy 145 ezer eurós BMW i8-as. Ezeket ajándékba kapta, ahogy azt a Hunta Overcomert luxusterepjárót is, amit a fehérorosz Dinamo Breszt tiszteletbeli elnökeként vehetett át. Szintén Dubajból származik egy 300 ezer eurós gyémántgyűrű is. Továbbá a szerződések a Pumával, a Konamival és az EA Sportsszal.

Ezen felül birtokolja a nevét viselő futballakadémiát Kínában, különféle beruházásokat, többek között egy szállodát Kubában, vállalkozásokat Venezuelában és Olaszországban. Nem lesz egyszerű dolga azoknak, akiknek a vagyon pontos értékét fel kell majd mérniük, és akkor annak elosztásáról még nem is beszéltünk - írja a Blikk.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.