2020. november 25., 17:34

Meghalt Maradona - háromnapos nemzeti gyászt hirdettek Argentínában

A sajtóhírek szerint az argentin futball-legenda, az 1986-os világbajnokság győztese, Diego Maradona szívroham következtében meghalt otthonában, Tigre-ben. Hatvanéves volt.

Milliók gyászolják Maradonát hazájában. Az argentin kormány háromnapos nemzeti gyászt hirdetett a futballikon és a nemzeti hős, Diego Maradona tiszteletére.

Alberto Fernandez elnök egy érzelemdús bejegyzést tett közzé a Twitter-fiókján, amelyben egy képet mutat arról, ahogy magához öleli Maradonát. Így ír:

Elvittél minket a világ tetejére. Rendkívül boldoggá tettél minket. Te voltál a legnagyobb az összes közül. Köszönöm, hogy léteztél, Diego. Egy életre hiányozni fogsz.

Tizenöt éves korától profi labdarúgó, az argentin labdarúgó-válogatott volt tagja. 1977-ben 16 évesen mutatkozott be a válogatottban egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. Góljaival jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságot az argentin válogatott nyerte meg. 2000-ben a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet, egy internetes szavazáson pedig minden idők valaha élt legnagyobb focistájának választották.

A felnőtt válogatottban 91 mérkőzésén összesen 34 gólt szerzett.

Maradonát november elején koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Az akkori beszámolók szerint a műtét komplikációmentes volt, ennek ellenére – alkoholelvonási tünetek miatt – néhány nappal tovább a kórházban tartották őt. Összesen nyolc napig feküdt benn, mielőtt kiengedték volna.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.