Felháborító: műtét után a folyosón hagyták a beteget, pár nap múlva meghalt

ma7 2019. március 18., 12:08

Egészségügyünk katasztrofális helyzetben van, erre utal az a példátlan eset is, ami a lévai kórházban történt. Egy súlyos beteg, frissen műtött 64 éves nőt a folyosón hagytak, jobban mondva ott helyezték el. Csak azután került betegszobába, amikor a média megszellőztette az esetet. Az egészet csak tetézi, hogy a nő pár nappal később meghalt.

Fotó: facebook.com

A botrányos eset – finoman szólva – nem hagyta hidegen az egészségügyi tárca vezetőjét, sőt az ombudsmant sem, miközben a kórház helyszűkével próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant.

A 64 éves nagysallói asszony hozzátartozói igencsak megdöbbentek, amikor látogatóba érkeztek hozzá és a sebészet folyosóján fekve találták.

A személyzet szerint azért, mert tele volt az osztály és nem volt szabad hely. A méltatlan körülmények között lévő asszonyt előtte akut hasi szervi gyulladással műtötték és előrehaladott nyirokmirigyrákban szenvedett. A műtét előtt májcirrózist is megállapították nála, problémái voltak a veséjével és a szívével, vagyis súlyos állapotban volt, számolt be a sajtónak 39 éves menye.

Hiába kérte a család, hogy súlyos állapotára való tekintettel vigyék betegszobára, ez sem segített. Két napig feküdt ilyen megalázó körülmények között és csak miután medializálni kezdték az ügyet, azután vitték az intenzív osztályra, de menyét már nem engedték be hozzá. A súlyos beteg nő szervezete pénteken feladta a harcot.

Az egészségügyi miniszer szerint, ami történt, az megengedhetetlen. Az ügyben már az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal is vizsgálódik.

Mivel akut beavatkozásról volt szó, a sebészeti fekvőbeteg osztály pedig tele volt, rövid ideig nem állt rendelkezésünkre férőhely. Ezért választottuk ezt a szükségmegoldást – magyarázta az esetet a kórházat működtető AGEL SK szóvivője, Lucia Kočková. Elmondta azt is, olyan intézkedéseket hoztak, hogy hasonló esetekben, más kórházi osztályon helyezik el a beteget.

Forrás: cas.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS