2023. december 31., 13:22

Évzáró előadás eposzi kellékekkel a brüsszeli és pozsonyi zárt osztályon

Nevörendingsztori munkacímmel tartott év végi tanácskozást az Európai Tanács Brüsszelben.

hopliták
Fotó: Wikipedia

Propozíció (témamegjelölés)

Nevörendingsztori munkacímmel tartott év végi tanácskozást az Európai Tanács Brüsszelben. A szilveszterig tervezett csúcs első pontjaként a tagállamok miniszterelnökeinek és államfőinek bemutatták azt a monumentális Luca-széket, amelyet a török elnöknek kívánnak felajánlani, cserébe a türelméért. Törökország 24 éve kapott tagjelölti státuszt, azóta kucorog a spájzban, ahol vészesen fogy a befőtt. A Tanács tagjai három napig vitatkoztak, hogy az Ankarába küldött székre rávéssék-e Zelenszkij elnök felemelt középső ujját, végül elvetették a javaslatot.

Deus ex machina (isteni beavatkozás)

Az ülés első pontja után a tanácskozás botrányba fulladt, mert Guy Verhofstadt belga liberális képviselő, meglátva Orbán Viktort az újságírók gyűrűjében, először elzöldült, majd dührohamot kapott. „Megvonom a bizalmat Leyentől!” – ordította magából kikelve, és törni-zúzni kezdett az épületben.

Végül a kihívott egészségügyieknek egy mellékhelyiségben sikerült sarokba szorítaniuk és ráadni a kényszerzubbonyt. Guy csak akkor nyugodott meg, amikor az egyik ápoló kerített egy Napóleon-csákót, és megígérte neki, hogy nem küldik Szent Ilonára, hanem a Balaton partján bérelnek számára egy zsupfedeles házikót.

Csodás elem I.

A testület másnap a Hogyan ugorjunk a kútba Ukrajnáért című bohózatot adta elő. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezalatt kért egy kávét, majd a székében elégedetten hátradőlve nézte végig, hogyan ugrálnak a kútba az uniós országok vezetői, beleértve Robert Fico szlovák miniszterelnököt és Karl Nehammer osztrák kancellárt.

Majd az egész csapat víztől csöpögve, együgyűségének boldog tudatában besorakozott a pénztárhoz, ahol csengő amerikai dollárokban kapta meg a gázsiját. Az Európai Bizottság, amely még aznap este átnevezte magát Európai Nyitott Politbürónak, azonnal parancsba adta a bővítési biztosnak, hogy készíttesse el az Auróra cirkáló pontos mását, amelynek ágyúlövései fogják köszönteni az új évet Brüsszel főterén, ahol belga csokoládéba mártott száz fehér rabszolga húzta szánon ebrudalják ki a Mikulást a városból, amelyet hamarosan átneveznek Wilkommenstadtnak.

görög
Fotó:  Wikipedia

Csodás elem II.

Mindeközben az Európai Parlament is ülésezett, ahol azt vitatták meg a képviselők, hogyan teljesíti Németország a zöld átállást, ha minden atomerőművét bezárta, és visszaállt a fosszilis tüzelőanyagok használatára.

A német zöldek képviselője naprakészen bebizonyította, hogy a Ruhr-vidéken bányászott barnaszén és lignit igenis zöld, csak a náci konzervatívok festik az éj leple alatt barnára, hogy lejárassák a Scholz-kormányt. Különben is zöld emberkék bányásszák, akik zöld sipkát viselnek, és zöld csengőcske csilingel a sipkájukon. Olaf Scholz kormányfő hálósipkája is zöld, érvelt a képviselő, ráadásul a pizsamája is zöldcsíkos, reggelente pedig zöldet kakál, és a Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve kezdetű magyar népdalt énekli.

Csodás lények

Az ülésen meghívott vendégként jelen volt Joe Biden amerikai elnök is, aki átadta Soros György üdvözletét, majd két hasraesés után egy rövid előadással lepte meg a plénumot.

Elmesélte, hogyan harcolt Ülő Bika ellen annak idején a Little Bighorn-i csatában, ami fordulatot jelentett az életében, és a tudatába véste, milyen pocsék dolog amerikai fehér embernek lenni. Végül jobbra fordulva, önmaga árnyékától megkérdezte: Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Invokáció (segélykérés)

Az Európai Parlament szintén hosszas vitát folytatott a nem kormányzati szervek (endzsíók) vezető szerepéről. A szociáldemokrata és a zöldpárti frakció lelkes kezdeményezésére javasolni fogják a Bizottságnak, hogy hívja össze a Konventet, ahol eltörlik a konszenzusos döntést és a demokratikus választásokat. Alapszabályba foglalják, hogy ezentúl csak civil szervezetek jelöltjei foglalhatnak helyet az kétezer-hétszáz tagúra bővített parlamentben. A lobbisták számára új városrészt építenek, mert annyian vannak, mint égen a csillag. Az új képviselők minimum ötven százaléka zoofil és pedofil kell legyen, ami arról fog tanúskodni, hogy Európában mindennél előbbre valók a kisebbségi jogok.

Peroráció (berekesztés)

Ugyancsak a kisebbségi jogok tökéletesítése érdekében minden képviselőnek megmérik a micsodáját. Minél kisebb valakinek a micsodája, annál több előny illeti meg a jognak asztalánál, ahol hamarosan Zelenszkij – mint az igazságosság generalisszimusza – fog elnökölni és zongorázni.

A nagy tanácsteremben Wiliam Shakespeare, Mark Twain, Lev Nyikolajevics Tolsztoj, Pjotr Iljics Csajkovszkij és mások szobrát állítják fel, ezeket kell a méltóságos képviselőknek kancsukával legyingetni, valahányszor belépnek a terembe. Mert a fehér fajnak bűnhődnie kell. Minél fehérebb, annál jobban. A korbácsütések számát egy teremszolga fogja számlálni, és hónap végén az kapja a legtöbb prémiumot, akinek a nevénél a legtöbb a strigula.

Csodás elem III.

A brüsszeli képviselők döntöttek a bevándorlási törvény ügyében is. Első lépésként felszámolják a Frontexet, helyette Csokiskekszet és szexet a bevándorlóknak nevű alakulat lesz felállítva Csosze rövidítéssel. Az új szabályozás szerint minden bevándorló két fehér rabszolgát tarthat, a nagyobb európai városok pedig kötelesek lesznek arénákat építeni, ahol a dolgos határsértők szórakoztatására az őslakosok fogják egymást kaszabolni.

Ami jó volt Rómának, miért ne lenne jó Brüsszelnek? Az európai nők kötelesek lesznek a jövevények minden igényét kielégíteni, hiszen tudjuk, hogy szegények messziről jöttek, és hátralevő életükben a vándorlás fáradalmait szeretnék kipihenni. Egy német képviselő javasolta, kötelezzenek minden saját ingatlannal rendelkező európait, hogy udvara, telke végébe saját költségen nyári konyhát építsen, ahol a vendégszeretet jegyében meghúzhatja magát a családjával, mialatt afgán betelepülők svédasztaloznak a nappalijában.

Retardáció (eposzi késleltetés)

Idehaza, Szlovákországban a legfontosabb esemény kapta a legkevesebb sajtófigyelmet. A legnagyobb romaszervezet feljelentette Igor Matovičot, mert a Szlovákia nevű párt vezetője becsapta a cigányokat, amikor ötszáz eurót ígért nekik a szavazatukért.

Sok keleti roma efölötti örömében hitelben jól bevásárolt nyalókából, és most fogja a fejét, miből fizesse ki a boltost. Matovič, aki azért kormányzott Szlovákiában három évig, hogy megtisztítsa Szlovákiát a korrupciótól, az ország egyik legnagyobb svindlijét követte el, ennek ellenére nyugodtan ücsörög a parlamentben, és szidja a svindlizőket. Hiába, ahány ház, annyi szokás.

Eközben Szlovákiára is átterjedt a „Jelentsük fel az országunkat Brüsszelben” nevű ellenzéki játék. Veronika Remišová (nyilván Cseh Katalinéktól véve az ötletet) videóban tette közzé afölötti örömét, hogy az Európai Unió fontolgatja a Szlovákiának járó eurós pénzek leállítását. Ennek okát Daniel Lipšicnek hívják. Úgy tűnik, nemcsak Budapesten, Pozsonyban is lesz eredménye a brüsszeli árulkodásnak.

Epilógus (utószó)

A kérdések kérdése Szlovákiában mégis az lesz, ki indul a jövő évi elnökválasztáson. Jól értesült források tudni vélik, hogy a politikába való visszatérését fontolgatja – természetesen közkívánatra – az érdemtelenül befalazott Ján Ľupták, alias Kelňa (magyarul: fándli), aki a sajtó érdeklődésére elmondta, ő jobban tudna falazni az amerikaiaknak, mint Zuzana Čaputová.

Nevet változtatott a Szövetség. A szeptember végi parlamenti választásokon kirobbanó sikert elért magyar párt tisztújító kongresszusán a küldöttek egyhangúan megszavazták a párt új nevét: Felvidéki Alfelű Simon Ribizliborától Kijózanodott Libsikkel Játszadozó Tünemény (rövidítve: FASÍRT). Az új elnökség betonteknőbe állítva erősítette meg Forró Krisztián pártelnök pozícióját.

Megjelent a Magyar7 2023/51-52. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.