2021. április 5., 11:54

Európában az új Subaru Outback

Ezt a modellt még 1994-ben, a Legacy bázisán építette meg a Subaru, és azóta a márka legkelendőbb termékévé nőtte ki magát. Aktuális 6. generációja idén érkezik meg Európába, és várhatóan májustól már Szlovákiában is kapható lesz.

Fotó: Subaru

A kocsi a korábbinál dinamikusabb vonalvezetésűvé vált. Sárvédői kiszélesedtek, hatszögletű hűtőrácsa és függőlegesen ködlámpái izgalmas látványt nyújtanak. Szereltségében a legnagyobb újdonság a 11,6 hüvelykes, függőlegesen beépített érintőépernyő, valamint a vezetéstámogató rendszerek minden korábbinál szélesebb skálája.

subaru
Fotó:  Subaru

A legmagasabb szereltségi szinthez járó Harman Kardon hifi érdekessége, hogy egy új, Clari-Fi nevű tömörítési technikával dolgozik, amely azonnal korrigálja a hullámforma hiányosságait. Említést érdemel még az impozáns méretű csomagtér: alapon 522, maximalizálva 2143 literes, a korábbi változat 1848 literjével szemben.

subaru
Fotó:  Subaru

Ami a hajtásláncot illeti, Európában a 2,5 literes boxermotor 90%-ban megújult változatával kerül piacra az autó.  Az atmoszférikus töltésű benzinaggregát 169 lóerős, csúcsnyomatéka 252 Nm.

Subaru
Fotó:  Subaru

A váltó nyolcfokozatú automata, a hajtás pedig természetesen a Subarunál megszokott szimmetrikus 4x4-es, aktív nyomatékelosztóval. Terepen ugyanakkor a 18,6/21,7/19,4 fokos orr-/far-/ és rámpaszög is sokat segíthet, nem is beszélve a 21,3 centiméteres hasmagasságról.

Subaru
Fotó:  Subaru
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.