2021. november 2., 17:06

Elon Musk hatmilliárd dollárral támogatná az éhezés elleni harcot

Elon Musk amerikai multimilliárdos felszólította az ENSZ egyik vezető tisztségviselőjét, hogy valljon színt, igazak-e a híresztelések, melyek szerint élelmiszersegély fejében szexre kényszerítenek gyermekeket ENSZ-alkalmazottak fejlődő országokban. Musk egyúttal bejelentette, hogy kész hatmilliárd dollárral támogatni az éhínség elleni harcot, ha az ENSZ pontosan elszámol az összeg felhasználásával és hasznosulásával.

Elon Musk
Fotó: TASR/Ap

Musk felajánlását David Beasley-nek címezte,

aki az ENSZ Világélelmezési Programjának igazgatója, és aki pár napja az amerikai CNN hírtelevíziónak adott interjúban adományozásra szólította fel a világ leggazdagabb embereit.

Musk vagyonát jelenleg több mint 315 milliárd dollárra becsülik.    

Beasley a Twitteren válaszolt Musknak. Mint írta,

hatmilliárd dollár nem oldja meg az éhínség problémáját, de elejét veszi a geopolitikai instabilitásnak, a tömeges migrációnak és megment 42 millió embert az éhhaláltól.

Hozzátette, hogy kész találkozni Muskkal, a Tesla és a SpaceX cégek tulajdonosával.

Musk egyébként a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélés témájához egy 2015-ben megjelent jelentést csatolt, amelynek állításai szerint a Közép-afrikai Köztársaságban történtek élelemért cserében szexuális zaklatások

- adta hírül a Breibart című amerikai lap internetes kiadása.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.