2020. július 31., 19:15

Egy dél-koerai férfi szó szerint pénzt mosott, hogy megszabadítsa a vírustól

Mindig is tudtuk, hogy a pénzmosás nem jó ötlet. Egy dél-koreai azonban teljesen más megvilágításból is bizonyította ezt. Mosógépében mosott ki több köteg 50,000 vonos bankjegyet, hogy eltávolítsa a rajtuk megtapadt koronavírus részecskéket.

Dél-koreai pénzmosás
Fotó: AP
Szó szerint értette

A Szöultól nem messze található, Ansan városban élő ember azzal fordult a koreai állami bankhoz, hogy korábban az év során meghatározatlan mennyiségű 50,000 vonos bankjegyet helyezett mosógépébe, hogy megtisztítsa azokat a vírustól. A meggondolatlan "pénzmosó" megközelítőleg 23 millió vont kapott a banktól a sérült bankjegyeiért cserébe.

A mosás előtti pénzmennyiség ennél jóval több volt, viszont olyan sérülések voltak jónéhány bankjegyekben, hogy a bank csak féláron váltotta be őket.

A tájékoztatás szerint a kimosott bankjegyekek részvét pénzből származtak, amelyet közeli hozzátartozók halálakor fizet az örökösöknek a többi gyászoló. A bank tisztségviselői annyi további információt adtak, hogy a póruljárt személlyel kapcsolatban, hogy a családneve Eom.
Dél-koreai mikro
Mikróban sem érdemes vírusmentesíteni

Az állami bank továbbá tájékoztatott, hogy korábban egy Kim nevű személy mikrózással próbálta megtisztítani a vírustól a bankjegyeit, amely próbálkozás szintén balszerencsésen végződött. Ezért arra figyelmeztett a Bank of Korea, hogy a polgárok ne helyezzék se mikróba, se mosógépbe a vírusfertőzés-gyanús készpénzüket.

Kurmai Kornél nyomán

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.