2021. szeptember 13., 07:35

Dacia Jogger: Három helyett egy

A Dacia legújabb modellje egyszerre 3 korábbit vált le: a Dokkert, a Lodgyt és a Logan MCV-t. Emellett 20 cm-es hasmagasságával a szabadidő-autók kategóriájába is belekacsint.  

dacia
Fotó: Dacia

Frontkialakításával – a domborúbb motorháztetőt leszámítva – a Sanderóra és a Loganra hasonlít, a hátsó traktus azonban teljesen új, lásd például a csomagtérfedelet határoló függőleges lámpákat. A beltér nagyrészt az új Sanderóé, többlete viszont az opciós 3 üléssor. Emögött 160 liternyi poggyásztér marad, amely a 3. sor lehajtásával 565 literre növelhető. A leghátsó és a középső sor egyébként némi fizikai erőnlétet feltételezve ki is emelhető: ekkor kisfurgonokat is megszégyenítő 1819 literre nő a rakodókapacitás.

dacia
Fotó:  Dacia

Aki pedig megelégszik az ötüléses kivitellel, annak alapon 708 literes rakodótér áll rendelkezésére.   

A 2022 első felére tervezett piaci bevezetéskor 2 motorral érkezik a Jogger. Az egyliteres, háromhengeres turbómotor tisztán benzinesként 110, benzin-LPG kivitelben 100 lóerőt teljesít. A csúcsnyomaték mindkettőnél 200 Nm (2900 ford./perc) de 90 százaléka már 1700 motorfordulaton rendelkezésre áll. A fogyasztási adatok közül egyelőre csak a gázos motor LPG-konzumja ismert: 7,6 l/100 km a WLTP szabvány szerint. Egy évvel később az autó megkapja a Renault 140 lóerős E-Tech Hybrid hajtásláncát is, amelyhez automata váltó is társítható lesz.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.