2021. január 25., 15:02

Bővül az új Golf-család

Két új taggal gazdagodott nemrég a 8. generációs Golf-család hazai kínálata. A Variant nevű kombiról és a terepesített Alltrack verzióról van szó.

Médialapozó
Fotó: VW

A Variant elsősorban is megnőtt a korábbi változathoz képest (hosszúság: + 66, tengelytáv: +50 mm). Ez a hátul utazók életterében és a nagyobb csomagtérben egyaránt megmutatkozik: a koffer például alapon is 611 literes, és egészen 1642 literig bővíthető.

Az autó motorskálája 110-től 150 lóerőig terjed, és mild hibrid hajtásmód is rendelkezésre áll. Az új Golf Variant induló ára 17 990 euró.

Az új Alltrack szintén kombi karosszériával érkezett, de első pillantásra felismerni rajta a terepesített változatot. A karosszériát számos védőelemmel látták el, a hasmagasságot 15 mm-rel megnövelték, ami már szabad szemmel is látható többlet. Egyedüli erőforrásként pedig az a 200 lóerős, 400 Nm nyomatékú dízel áll rendelkezésre, amely az új GTD-ben is dolgozik.

VW Golf Alltrack
Fotó:  VW

A váltó hétfokozatú automata, a meghajtás kizárólag 4x4-es. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően a 229 km/órás végsebességre képes autó akár kéttonnás utánfutót is vontathat. Bevezető ára a hazai piacon 35 260 euró.

+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.